Så lyckas du med kräftskivan

I annonssamarbete med ViktVäktarna

Att sommaren närmar sig sitt slut kan kännas trist men det finns höjdpunkter att fokusera på – som kräftskivan! Vi har samlat 10 recept för dig som inte vill kompromissa med hälsan, smaken eller njutningen, man kan faktiskt få alla tre.

#mammapeppen 2018 i samarbete med ViktVäktarna får du följa peppmammorna Sara, Linda och Sara på deras hälsoresor. Tanken med #mammapeppen är att peppa och inspirera mammor till att leva hälsosamt, äta bra, träna, kanske gå ner några extrakilon men framför njuta av livet på ett hälsosamt och njutbart sätt. Här får du tips, råd, inspiration och massa goda och hälsosamma recept. Häng på #mammapeppen2018 du också!

Läs också: Peppmammor 2018 – mot en mer hälsosam vardag

Västerbottenpaj med filodeg
västerbottenpaj med filodeg

Ingredienser:

1/2 paket jäst
3 del ljummet vatten
1/2 olivolja
2 tsk flytande honung
7 dl vetemjöl special
2 st röda äpplen
2 msk rosmarin
1 tsk salt

Gör så här:

Rör ut jästen i vatten, blanda ner olja, honung, salt och nästan allt mjöl i vattnet. Arbeta samman till en deg. Låt den jäsa till dubbel storlek under bakduk i ca 30 minuter. Häll upp degen i en smord liten långpanna och platta ut den så den blir ca 2 cm tjock. Låt jäsa i ca 30 minuter. Gör hål med fingrarna och stick ner tunna äppelklyftor och strö över rosmarin. Grädda i ugn 225° i ca 10 minuter.

De resterande 9 recepten hittar du i ”Så lyckas du med en lättare kräftskiva”klicka här för att komma dit.

 

Just nu får du första månaden gratis när du tecknar upp dig på ett medlemsskap hos ViktVäktarna. Klicka här för att läsa mer!