Så lever du mer hållbart med barn – 6 tips

I samarbete med NaturNes Baby´s Organic

Återvinning och ekologisk mat är två viktiga delar för att leva ett mer hållbart liv. Det finns många sätt att leva mer hållbart – här är 6 tips.

Att leva ett mer hållbart liv innebär att du gör medvetna val i din vardag. Idag ställer vi som föräldrar till exempel högre krav på maten till våra barn. Allt fler väljer ekologiskt för att undvika bekämpningsmedel och för att ge barnen den bästa tänkbara starten i livet. Här är 6 enkla tips för ett mer hållbart vardagsliv.

1. Välj ekologisk barnmat

Det går att välja mat till ditt barn med helt naturliga ingredienser. NaturNes barnmat är inte bara ekologisk utan har även märkningen Baby´s Organic som betyder att det ställs ännu högre krav på att den har ekologiska och noggrant utvalda råvaror. Bara 2% av alla ingredienser i världen är godkända för att användas i NaturNes barnmat. NaturNes innehåller inget tillsatt socker eller konserveringsmedel.

2. Återvinn

I Sverige är vi bra på att återvinna men vi kan bli ännu bättre. Var noga med att sortera hemma och lämna alla typer av förpackningar till en återvinningsstation. Gör det till en rolig aktivitet för hela familjen. Glasburkar är toppen att göra något roligt med efter att maten är slut. Ett tips är att använda glasburkarna som förvaring till färgpennor och kritor.

3. Ät mer grönt

Ett av de bästa valen du kan göra för miljöns skull när du handlar är att välja produkter från växtriket framför animaliska produkter. Ett tips är att ha en dag i veckan när ni äter vegetariskt. NaturNes har goda vegetariska alternativ som till exempel rotfruktsgryta eller vegetarisk lasagne.

4. Byt kläder med varandra

Behöver dina barns garderob uppdateras, eller din egen? Ha en klädbytardag tillsammans med dina kompisar. Plagg som du har tröttnat på kan få nytt liv hos någon annan. Bra för både miljön och plånboken.

5. Välj hållbara material

Glas är ett material som kan användas om och om igen och glasburkar är utmärkta att förvara mat på ett säkert sätt i. Alla glasburkar från NaturNes är 100% återvinningsbara.

6. Välj klimatsmart

Du kan göra massor för att minska koldioxidutsläppen. Visste du att NaturNes barnmat är tillagad CO2-neutralt? Det betyder att de tillverkas utan koldioxidutsläpp så bara genom att välja NaturNes burkar till ditt barn gör du miljön en riktig tjänst.

Tips! Diska ur NaturNes glasburk och använd igen innan du lämnar den till återvinning.

Om NaturNes Baby´s Organic

NaturNes är Nestlés nya sortiment av ekologiska produkter med 100% naturliga ingredienser där all barnmat på glasburk tillagas i Åbo i Finland. Det har inte använts några konstgjorda ingredienser i jorden eller i det vatten som har använts för att odla ingredienserna. All fisk är MCS-certifierad för en hållbar biologisk mångfald i våra hav. Alla blåbär i NaturNes barnmat är handplockade i Lapplands vilda skogar. Produkterna är för barn 1–3 år och erbjuder den bästa näringen utan att äventyra smak.