Så inreder du med färg!

I annonssamarbete med SOFACOMPANY

Ingen har nog undgått att en av de senaste inredningstrenderna stavas f ä r g. Här får du fem enkla tips på hur du skapar färgklickar i ditt hem.

Grått och beigt, så ser det ut hemma i de flesta svenska hem. Inget fel i det men färgglatt är inte bara trendigt, det har även positiva effekter på ditt mående!

Med några enkla medel kan ditt hem få nytt liv med färg:

1. Byt inte ut – addera!

En ny fåtölj i färg eller ett färgglatt kuddhörn väcker liv i rummet! Alex dagbädd, från 8299 kr, Flora fåtölj, finns i tre färger, 4499 kr. Allt från SOFACOMPANY.

Du behöver inte börja från början, eller göra dig av med din inredning för att förnya ditt hem. Med några nya pjäser och detaljer i färg får rummet ett helt nytt uttryck.

2. Våga!

Vi svenskar väldigt försiktiga i vår inställning till färg till skillnad från våra grannar danskarna. Våga tänka utanför ramarna och testa dig fram. Börja i det lilla – köp en bukett blommor i färg istället för att välja vita. Nästa gång vågar du mer.

3. Utgå från två till tre färger

Färg i all ära, men för en harmonisk känsla bör du utgå från ett par färgskalor när du inreder. Välj en basfärg och addera sedan två lite mer vågade accentfärger.

Kombinationen randigt, rost och lavendel – just love it! Soffan Anna i randigt, 9499 kr, SOFACOMPANY.

Visste du att …?
Färger påverkar oss mentalt. Grönt sägs ha en lugnande effekt och är därför en bra färg att ha i sovrummet. Även blått ger lugn och sägs öka kreativiteten. Rött och gult ger energi och skärper våra sinnen. På SOFACOMPANY är färg en självklarhet. Därför finns alla soffor och fåtöljer i flera olika färgval och går att få i över 50 olika tyger.

4. Satsa på textiler

Kuddkrig – någon? PÅ SOFACOMPANY finns förutom soffor och andra möbler textilier såsom kuddar, plädar och mattor.

Ett enkelt och billigt sätt att addera färg är att inreda med färgstarka textilier. Köp ett gäng kuddar och en pläd i färg till din beiga soffa. Eller varför inte ett nytt sofföverdrag till soffan att variera med?

5. Pink power

En lite lugnare färg som passar bra i våra skandinaviska hem är rosa. Rosa ger ett varmt och ombonat intryck, samtidigt som den poppar!

Soffan Rose, 7999 kr, blir med sin rundade form och rosa färg som ett konstverk i vardagsrummet.

Det här är SOFACOMPANY
SOFACOMPANY är ett danskt designföretag, grundat av paret Cathrine och Christian Rudolph. Deras vision är att erbjuda snygg design till ärliga priser. För att kunna göra det har man utvecklat ett unikt affärskoncept där man designar, producerar och distribuerar sina produkter helt utan mellanhänder. All tillverkning sker i den egna fabriken i Vietnam. Hållbarhetsarbetet finns med i alla led. Bland annat är fabriken är helt självförsörjande på förnybar el från solceller och för varje såld produkt planeras fem träd.

För färgglada nyheter och massor av inspiration, följ SOFACOMPANY på Instagram.