Så håller du dina nyårslöften – 7 tips

Det nya året ger chans till omstart och nystart! Men kan du verkligen hålla dina nyårslöften? Vi har tipsen som får dig att lyckas!

1. Var ärlig mot dig själv

Handen på hjärtat, kommer du någonsin bli en maratonlöpare eller nya iron woman? Forma löften utifrån den du är, där du är och dina möjligheter. Därmed inte sagt att alla kan lyckas med en positiv förändring.

2. Berätta för andra – inte bara dig själv

Har du spikat ett nyårslöfte? Grattis! Men håll det inte bara för dig själv, då är det nämligen lätt att det rinner ut i sanden. Genom att berätta för andra i din närhet tar du ditt nyårslöfte på större allvar och du kommer känna ett större ansvar att försöka hålla det.

3. Var konkret

Ett nyårslöfte som ska hållas måste vara konkret och mätbart. Först då går det att leva upp till. I stället för att säga: “Jag ska börja äta hälsosamt”, prova “Jag ska äta vegetariskt två gånger i veckan” eller “Jag ska bara äta chips och godis på lördagar”.

4. Gör flera små mål

Var realistisk! Istället för att sätta upp ett superstort mål som att lyckas springa två mil trots att du aldrig har varit ute i löpspåret – sätt upp mindre delmål som du kan checka av längs vägen. På så sätt kickar även ditt belöningssystem igång när du har uppnått ett av dem!

5. Okej med snedsteg

Du är mänsklig. Var snäll mot dig själv om eller snarare NÄR du gör några misstag på vägen. Det är bara att resa sig, skaka av sig och fortsätta med målet i sikte.

6. Belöna dig själv!

Har du nått ett av delmålen? Belöna då dig själv och berätta för andra! Vill du ha en motivator? Planera upp dina mål och bestäm vad som ska hända när du väl har lyckats, på så sätt vet du vad som väntar!

7. Be patient!

Är du en av dem som vill se snabba förändringar, gärna så snabbt som det bara går? Tänk om! Att lära sig något nytt eller skapa en ny vana kan ta lång tid, håll ut!

Artikelbild: Evgeny Atamanenko/Shutterstock