6 relationstips – även när det är tufft

relationstips

Gustaf Jonsson som driver bloggen IVF-pappan delar öppenhjärtligt med sig av hans och kärleken Adéles kamp att  bilda familj. Nu har han skrivit en lista på tips med vad som gör att paret har ett så bra förhållande trots att de går igenom något väldigt påfrestande och jobbigt. Och den går givetvis bra att använda i alla kärleksrelationer, även om ni inte går igenom ivf-behandlingar!

Jag och Adéle har aldrig bråkat särskilt mycket. Hon kan vara lite halvgrinig (läs precis helt rabiat) när hon är hungrig. Dock var det något jag rätt snabbt lärde mig och därefter ser till att fixa mat i tid . Men här kommer i alla fall en lista som gör att vi har ett väldigt bra förhållande:

1. Investera i de tråkiga sakerna

Ha hemstäd så ofta ni behöver, lämna kläder på kemtvätt och köp hämtmat när ni inte har orken att laga mat.

2. Umgås med nära och kära.

Bjud hem folk på middag, tacka ja till olika event eller inbjudningar och försök komma ut för att inte helt isolera er.

3. Gå och lägg er tillsammans.

Jag och Adéle har alltid gått och lagt oss tillsammans. Då får man tid att prata igenom dagen, de jobbiga sakerna man tillsammans upplever. Och glöm inte att även prata om de sakerna som är bra!

4. Låt var och en hantera känslor på sitt sätt.

Man behöver inte gråta för att känna, och man är inte blödig för att man gråter. Man behöver inte heller dansa på moln för att man är glad Respektera varandras olikheter.

5. Somna aldrig osams.

Om man tros allt är griniga och blir osams, lös det innan ni somnar. Inget blir bättre av att vara sura en längre tid. Den energin behövs till annat.

6. RES !

Ut och res för att samla energi, eller res för att komma över sorg, eller ut och res för att fira. Det behöver inte vara någon dyr långresa. Allt som sticker ut från den gråa vardagen för er närmre tillsammans samtidigt som det ger energi och fina minnen!

Och för allt smör i Småland, låt inte din partner gå hungrig!

Läs mer om Gustaf och IVF-resan på hans blogg här.

ivfpappan relationstips