Så får du ett vackert hår med 5 enkla steg

I samarbete med original silicea

Känns håret torrt och tråkigt efter semestern? Solens starka strålar och salta bad har en tendens att slita på håret och ditt tidigare svall har kanske antagit formen av ett fågelbo vid det här laget. Ett vackert hår stärker självförtroendet så unna håret lite extra omvårdnad och möt hösten med huvudet högt! Vi har listat 5 enkla steg som garanterat ger dig ett vackert, välmående hår!


1. Börja inifrån
Att skönhet kommer inifrån är ett välkänt uttryck och faktiskt helt sant. Äter du en näringsrik kost med fisk, nötter, frukt och grönt ger du kroppen de ämnen som behövs för att håret ska kunna växa och nybildas. Vill du ge håret en extra näringsboost efter sommaren rekommenderar vi kosttillskottet Original Silicea som innehåller bland annat kisel, zink och biotin som bygger upp håret inifrån. Det är helt naturligt, innehåller inga konserveringsmedel och ger resultat redan inom 2–6 månader vid användning. Original Silicea ser också till att du får vackra naglar och en fin, mjuk hud.
silicea_bild_22. Sluta stressa
Vi vet, vi vet – det är lättare sagt än gjort. Stress är jobbigt på flertalet psykiska och fysiska sätt men visste du att det även påverkar håret? När du stressar kan det bli en överproduktion av kollagen i hårbotten vilken blir en stelnad samling i hårbotten. Den stryper hårsäcken vilken ökar risken för att hårstråt lossnar och faller av. För att slippa håravfall och dålig tillväxt kan det med andra ord vara bra att tagga ner lite…

3. Frottera inte
Brukar du ta handduken och gnugga igenom håret efter duschen? Sluta med det! Att gnugga med en handduk på blött hår gör att du sliter bort ytskiktet vilket leder till spruckna hårtoppar. När ytskiktet är skadat är det svårt för ljuset att reflekteras i håret vilket ger det en matt, tråkigt och risig look.

4. Less is more
Köp inte nya produkter hela tiden utan håll dig till få, bra produkter – gärna utan alkohol, sulfater och silikoner som torkar ut och sliter på håret. Silicea Vital Shampoo är ett vårdande shampoo med biotin som stärker håret och gör det märkbart tjockare. Shampoot stimulerar hårsäckarna, motverkar håravfall och ger volym – perfekt för skandinaviskt tunna hår! Genom att tillföra näring till hårrötterna får du ett välmående och tjockt hår med lyster och volym.
silicea

5. Skippa löshåret
Det kommer säkert inte som en nyhet för dig att löshår sliter rejält på det egna håret. 
Tycker du det tar för lång tid att vänta? Original Silicea BEAUTY SHOTS är ett nytt, unikt skönhetstillskott som innehåller massor av bra ämnen med kliniskt bevis effekt på hårväxten – det innehåller biotin, selen och kiseldioxid som är hårets superfood. Dessutom smakar de gott av ett näringsrikt fruktkoncentrat – mums!

* Ett friskt hårstrå växer ungefär 0,3 mm/dygn. Därför rekommenderas minst två månaders användning av Original Silicea.