Så får du ditt barn att älska frukosten

I samarbete med Tigers Yoghurt

God frukost, snabbt mellanmål eller som ett nyttigare alternativ på glass till fredagsmyset. Tigers nya yoghurt med smaker som barnen älskar fungerar perfekt för alla dessa ändamål. I samarbete med Tigers yoghurt får du tips och inspiration på roligare frukostar och hälsosammare fredagsmys.

Det är inte alltid helt lätt att få barnen att äta på morgonen. Att engagera barnen i frukosten kan göra att de tycker att det blir lite roligare. Varför inte göra fruktspett tillsammans? Servera fruktspetten till en portion med Tigers yoghurt. Gott, enkelt och en rolig aktivitet på samma gång. Se när bloggaren Angelica Lagergren gör mumsiga jordgubb- och blåbärsspett tillsammans med sonen Philip.

30% mindre socker

Alla Tigers yoghurtsorter innehåller nu 30% mindre socker* och smakar supergott. En favorit hos många barn är den med smak av päron. Den smakar som en härlig blandning mellan yoghurt och päronglass. Yoghurten görs på frukt- och bärpuréer/juicer och har därför en krämig konsistens, vilket uppskattas särskilt mycket av de yngre barnen, som brukar föredra en slät yoghurt utan fruktbitar. Det är toppen eftersom barnen vill ha en god och helt slät yoghurt samtidigt som du som förälder inte vill ge ditt barn onödigt mycket socker. Dessutom är Tigers yoghurt gjord på svensk mjölk och är producerad i Gävle.

Tips! Läs mer om Angelica Lagergrens bästa frukosttips här >>

tigers_produkter

 

Tips! Läs mer om hur Nina Hermansen serverar Tigers goda yoghurt här >>

glass_prickigt

Yoghurtglass till fredagsmyset

Många föräldrar efterfrågar nyttigare alternativ för barnen och framför allt mat som innehåller mindre socker. Ett tips är att göra glass av yoghurt istället för den klassiska glassen med mängder av tillsatt socker. Receptet kommer från LOPPIS  Linnéas Skafferi. 

Du behöver:
4 dl Tigers yoghurt, välj dina barns favoritsmak/smaker
0.75 dl vispgrädde
1/2 tsk äkta vaniljpulver
3 dl hallon
ca 2 msk florsocker

Gör såhär:
Blanda yoghurt och grädde i en bunke. Tillsätt vanilj och hallon. Rör om väl, det gör inget om hallonen går sönder, de kommer i alla fall att mosas i glassmaskinen senare. Smaka av med florsocker. Häll upp glassmeten i glassmaskinen och följ anvisningarna för just din maskin. Kör cirka 15-20 minuter. Lägg upp i skålar eller glas och servera på direkten.

*30% mindre tillsatt socker än jämförbara produkter på marknaden.

 

Tips! Läs om hur Paula Uribe packar mellis på utflykt >>