Så enkelt säljer du din bil – utan att bli lurad

I samarbete med Riddermark Bil

Tänker du att bilaffärer bara är för män? Glöm det! Det är inte alls svårt att sälja eller köpa en bil. Du behöver bara följa några enkla steg. I samarbete med Riddermark Bil får du lära dig hur du lätt kan sälja din bil och samtidigt känna dig trygg.

Att sälja din bil via klassiska köp- och säljsajter kan bli en lång och utdragen historia med köpare som inte dyker upp eller prutar på plats. På Riddermark Bil är kvinnorna storkunder och där är det enkelt och tryggt att göra en bra bilaffär. Du behöver inte ha ett bilintresse för att lyckas med din försäljning eller ditt köp.

Lilla bilskolan – 4 enkla steg1. Hur långt har bilen gått?
Har du en bil som har gått under 20 000 mil och är högst 10 år gammal? Då kan du sälja den hos Riddermark Bil.2. Knappa in dina uppgifter
Surfa in på värdering.riddermarkbil.se och skriv in bilens registreringsnummer och dina kontaktuppgifter. Ange bilens miltal, skicket på bilen och bifoga ett par bilder.

3. Få värdet på bilen i mobilen

Efter att du har skickat in din förfrågan får du ett ett bud från en värderingsman med ett estimerat inköpspris.

4. Redo att sälja?

Är du nöjd med budet? Ja, då är det bara att sälja bilen och pengarna skickas redan samma dag. Smidigt, enkelt och tryggt. Här kan du värdera din bil.
riddermark_4


Dags att köpa bil? Här är 3 vanliga fällor du vill undvika

1. Du kontrollerar inte skicket ordentligt

Som köpare av en bil har du alltid undersökningsplikt vilket innebär att du själv måste undersöka bilen i dess befintliga skick. Det kan vara svårt att komma i efterhand och påpeka fel och brister. Är det stenskott på vindrutan? Är bilen smutsig? Be om att få bilen tvättad för att lättare kunna undersöka bilen. Var noga med att kolla efter repor och bucklor.2. Du tänker inte framåt
Genväg blir ofta senväg heter det. Tråkigt men oftast helt sant. Istället för att köpa en bil för att den är billig, tänk framåt. Att bara fokusera på priset kan leda till tråkiga kostnader för bilen i framtiden. Ett tips är att ringa ett eller flera försäkringsbolag för att få prisförslag på en försäkring. Och via transportstyrelsens hemsida eller app kan du enkelt hitta uppgifter om bilens årliga skatt och förbrukning. På så sätt kan du få bättre koll på hur mycket bilen kommer att kosta dig framåt och slipper tråkiga överraskningar.

3. Du antar att vissa saker ingår
Det är tråkigt att upptäcka efter köpet att vissa saker inte ingick. Fråga därför alltid vilka lösa tillbehör som följer med ditt bilköp. Klassiska tillbehör som inte nödvändigtvis följer med är sommar- eller vinterdäck, komplett ifylld servicebok, insynsskydd, lastrumsmatta eller gummimattor. För att vara helt säker på vad som ingår ska du be om att det står med i ditt skriftliga avtal.
riddermark_2

Andra viktiga saker att kolla upp när du köper bil

  • Köper du bil på sommaren? Tänk på att testa sätesvärmaren när du provkör.
  • Prova fläkten, även om det är mitt i kalla vintern.
  • Går alla fönster att få upp och ner? Testa alla knappar i bilen.

Hitta din bil här >>