Recept: Vegetariskt till julbordet

Recept: Vegetariskt till julbordet

Köttbullar, skinka och Janssons med anjovis… Det är inte alltid lätt för en vegetarian att navigera rätt på julbordet för att bli både mätt och belåten. Vill du också bjuda på mer vegetariskt (och supergott!) på julbordet? Spana in dessa recept på vegetariskt till julbordet!

Vegetarisk sill

Är du sugen på “vanlig” inlagd “sill” eller en krämigare variant med dill? Linnéas skafferi bjuder på recept på båda delarna här. Genom att använda dig av aubergine som du lägger in får du ett resultat som påminner mycket om den sill icke-vegetarianer äter kring högtiderna.

Läs också: “Det ska du köpa i julklapp till en småbarnsförälder – 7 tips!”

Vegetariska köttbullar

Köttbullarna är för många ett måste på julbordet. Men om man inte äter kött då, måste man satsa på halvfabrikat då? Självklart inte! Med bland annat solroskärnor, svarta bönor och juliga kryddor får du till smarriga vegetariska köttbullar, och recept finns här. Garanterad succé för såväl stora som små på julbordet.

Rödbetssallad

Varför inte kombinera de vegetariska köttbullarna med en smarrig rödbetssallad? Här är det bara att köra på originalet eftersom det är vegetariskt i grunden. Linnéa Seidel bjuder på recept på hennes pappa Henriks berömda rödbetssallad här.

Läs också: “10 recept på enkelt och gott julgodis”

Brietårta

Det här är något som garanterat kommer uppskattas av såväl köttätare som vegetarianer, för vem kan stå emot en härlig Brietårta? Ett utmärkt komplement till julbordet för alla gäster! Recept på Linnéa Seidels brietårta hittar du här!

Sallad med grönkål, chevre, äpple och fikon

Många skriver under på att det behövs mer färsk sallad på julbordet. Att få till en sallad både julig och supergod är inga problem, speciellt inte med systrarna Eisenmanns recept på grönkålssallad med chevre, äpple och fikon!

 

Se i videon nedan: 7 anledningar till att bli vegetarian

5