Recept: Lyxiga våffelklubbor till våffeldagen

Linnea ger recept på våffelklubbor till Våffeldagen

I helgen får vi äntligen fira våffeldagen! Hur man firar den tidigare kallat Vårfrudagen är ju givet, men det finns faktiskt många roliga (och goda) sätt att äta våfflor på. Linnéa Seidel visar hur du gör lyxiga våffelklubbor här!

Krispiga, mäktiga och toppade med sånt man tycker om. Vi är många som skriver under på att våfflor är något alldeles extra, och på söndag när det är våffeldagen vill vi såklart fira med just våfflor! Linnéa Seidel driver den populära mat- och bakbloggen Linnéas skafferi på LOPPI.se, och sitter inne på många smarriga sätt att variera de klassiska våfflorna på. Ett av dem är att haka på Instagramtrenden och göra lyxiga våffelklubbor! Det är superenkelt, väldigt gott och riktigt fint att titta på. Mums!

Läs också: “Hemliga knepet för att få riktigt frasiga våfflor”

Vill du göra egen våffelsmet? På Linnéas blogg hittar du recept på klassisk våffelsmet, smet till bovetevåfflor och recept på laktos- och äggfria våfflor. Men det går självklart också att göra våfflorna på färdig våffelmix.

Såhär gör du lyxiga våffelklubbor till Våffeldagen

  1. Grädda vanliga våfflor i våffeljärn.
  2. Skär ut hjärtan.
  3. Trä på våffelhjärtana på glasspinnar (finns att köpa i hobbybutiker och välsorterade mataffärer).
  4. Toppa med smält mörk choklad, vit choklad, mjölkchoklad, Nutella och nötkross, strössel, mini marshmallows eller riven choklad. Det du tycker är gott helt enkelt!
  5. Ät genast.

Läs också: “Socker gör barn hyperaktiva – stämmer det verkligen?”

I videon nedan ser du hur Linnéa steg för steg gör de härliga våffelklubborna.

Läs också: “7 myter om barn och mat – har du koll på detta?”

Varför firar vi våffeldagen? Förr var denna dag en helgdag som kallades Vårfrudagen – efter Jungfru Maria (“Vår fru”). Vårfrudagen har sen i folkmun transformerats till Våffeldagen – vilket fått oss att känna att just våfflor är självklart även denna dag. Våffeldagen sammanfaller alltså med Jungfru Marias bebådelsedag som är en kristen högtid som inträffar nio månader före jul. Just det – tidpunkten då det sägs att Jungfru Maria fick veta att hon var gravid med Jesus. Undrar om hon hade haft cravings på våfflor om hon fått smaka Linnéa Seidels lyxiga våffelklubbor? Vi gissar det!