Recept: Lyxiga våffelklubbor till våffeldagen

Idag firar vi äntligen våffeldagen! Hur man firar den tidigare kallade ‘Vårfrudagen’ är ju givet, men det finns faktiskt många roliga (och goda) sätt att äta våfflor på. Linnéa Seidel visar hur du gör lyxiga våffelklubbor!

Krispiga, mäktiga och toppade med sånt man tycker om. Vi är många som skriver under på att våfflor är något alldeles extra, och idag när det är våffeldagen vill vi såklart fira med just våfflor! Linnéa Seidel driver den populära mat- och bakbloggen Linnéas skafferi på LOPPI.se, och sitter inne på många smarriga sätt att variera våfflorna på. Ett av dem är att göra lyxiga våffelklubbor! Det är superenkelt, väldigt gott och riktigt fint att titta på. Mums!

Vill du göra egen våffelsmet? På Linnéas blogg hittar du recept på klassisk våffelsmet, smet till bovetevåfflor och recept på laktos- och äggfria våfflor. Men det går självklart också att göra våfflorna på färdig våffelmix!

Såhär gör du lyxiga våffelklubbor till Våffeldagen

  1. Grädda våfflor i ett våffeljärn.
  2. Skär ut små hjärtan av våfflan.
  3. Trä på dina våffeljärnhjärtan på en glasspinne (finns att köpa i hobbybutiker och välsorterade mataffärer).
  4. Toppa med smält mörk choklad, vit choklad, mjölkchoklad, Nutella och nötkross, strössel, mini marshmallows eller riven choklad. Det du tycker är gott helt enkelt!
  5. Ät genast och NJUT!

I videon nedan ser du hur Linnéa steg för steg gör de härliga våffelklubborna.

Foto: matka_Wariatka/Shutterstock.com

Läs också: “7 myter om barn och mat – har du koll på detta?”