Pedagogiska spel: 3 favoriter som barn älskar

I annonssamarbete med Zcooly

Det är en riktig dröm för en förälder att se sitt barn utveckla sina kunskaper och ha roligt under tiden. Många föräldrar kan nog enas om att det är en utmaning att motivera barn till att lära sig nya saker. Pedagogiska spel kan vara lösningen! 

Vi på LOPPI listar tre riktigt roliga och pedagogiska spel för barn. Barnen har roligt och lär sig massor i spelet som håller deras motivation uppe. Nu kan du till och med muta dem med skärmtid eftersom att de gör något meningsfullt med den tiden, eller hur? Alla dessa spel finns samlade i Zcoolys app – ladda ned och spela på alla enheter!

Spel 1: Affären

I detta spel för barn mellan 6-10 år får vi träffa Håke. Håke äger en affär och behöver hjälp att sköta den. Ditt barn får hjälpa Håke att sortera varor på hyllan och sälja varor till kunder genom att lösa kreativa mattetal. Det finns olika uppgifter att klara i Affären och varje löst uppgift ger stjärnor i belöning som går att samla på. Ditt barn tränar på färdigheter som dubbelt/hälften, jämna/udda, mönster, ordna tal, talgrannar, talkamrater och taluppfattning. Prova spelet gratis hos Zcooly här.

Foto: Zcooly.se

Spel 2: Klockgården

Välkommen till Klockgården! Klockgården är en bondgård där vi får hjälpa bonden Gunnart ta hand om sina tokiga djur. Djuren är hungriga och behöver matas på speciella tider. Ditt barn får mata djuren och samtidigt lära sig klockan. Analog klocka, digital klocka, klocka i textform, likheter och skillnader mellan klockslag i olika former är sådant som ditt barn kommer att lära sig i detta spel. Klockgården passar bra för barn mellan 5-9 år. Klockgården finns att spela hos Zcooly, klicka här.

Foto: Zcooly.se

Spel 3: Kakmakeriet

Kakmakeriet är spelvärlden där karaktären Josanna öppnar café. Hon behöver hjälp att baka tårtor. Recept, presentation och dekoration av tårtorna kräver goda kunskaper av bråk och multiplikation. I detta spel för barn mellan 9-12 år tränas avancerade mattetal som addition av bråk, multiplikation av bråk, oegentliga bråk och subtraktion av bråk. Du som förälder kanske också behöver testa dina kunskaper på den här nivån? Prova spelet gratis hos Zcooly här.

Foto: Zcooly.se

Några recensioner

★★★★★ “Våra barn älskar att sitta med matten nu, t.om. dem som tyckt att det vart tråkigt och jobbigt med matten innan.” – Satu Nordling Gonzalez

★★★★★ “Ellah behöver öva på multiplikationstabellen inför Nationella prov i vår & hon har nu hittat ett roligt sätt att lära sig, hon som annars tycker att matematik är ganska tufft.” – Therese Wickman

★★★★★ “Jag spenderar gärna all ledig tid med mina tjejer men tyvärr så finns där massa måsten som bara ska fixas. Om jag då vet att de att tiden de utnyttjar är meningsfull ja då ger det mig lite mindre dåligt samvete över att de sitter där med en teknisk pryl framför sig.” – Karin Sätter

Prova gratis redan nu

Tror du att ditt barn också kommer älska Affären, Klockgården eller Kakmakeriet? Då kan ni prova spelen gratis redan nu och i hela tre veckor framöver. Klicka här och kom igång på några sekunder.

 

Foto: Syda Productions/Shutterstock.com