Påsklov hemma? 5 mysiga saker att göra med barnen

I samarbete med SF Kids

När tiderna kräver att vi håller oss inne är det viktigt att försöka maxa känslan av påsklov i hemmet. Står det still i fantasin? Här är fem saker du kan göra med familjen under ledigheten!

Fyll ut tiden hemma tillsammans med barnens favoriter – du får prova SF Kids playtjänst helt kostnadsfritt i en månad. Klicka här för att ta del av erbjudandet!

1. Måla ägg och häng upp i fönstret!
En sann klassiker! Koka flera ägg och blås sedan ur äggen för att de ska bli tomma. Ta fram pennor och målarfärg och låt kreativiteten flöda! Måla fritt eller bestäm tillsammans hur ni ska dekorera äggen. Ett tips är att stänkmåla för att skapa ett coolt mönster!

Häng sedan upp era mästerverk i fönstret genom att bryta av en tändsticka och knyta en tråd rutan stickan. Stoppa den sedan i ägget och häng upp – klart!

2. Bygg en koja och ha en maxad myskväll

Bygg en koja framför tv:n genom att dra fram stolar och hänga filtar över ryggstöden. Släng in massa kuddar, fyll ett påskägg till bredden med godis och mys ner er framför en bra film eller serie i SF Kids play-tjänst tillsammans. Vem säger nej till godis och filmmys? Ingen! Just nu får du dessutom en hel månads kostnadsfritt tittande med koden LOPVAR20. Klicka här för att sätta igång!

Maximera myset med ljusslingor! Foto: AnastasiaNi/ Shutterstock.com

3. Skicka fina påskkort
Ta er tid och skapa en liten pysselverkstad med familjen. Ta fram fina pennor, papper, stickers, glitter, fjädrar – ja, allt du kan tänka dig! Rita, skriv ett påskrim eller några fina rader till nära och kära. Vi lovar, det kommer göra dem så glada.

4. Aktivera er tillsammans

Det är lätt att fastna i hemmamyset och bara dega i soffan, men glöm inte bort att både du och barnen mår bra av att röra sig! Lek fångarna på fortet hemma där ni utmanar varandra i olika grenar, kör charader eller gör av med maxat med energi tillsammans med SF Kids originalproduktion Move It! I 20 avsnitt uppmuntras det till inspirerande rörelseglädje genom hopp och dans till alla barnens favoritlåtar. Mycket skratt och härligt uttröttade barn efteråt utlovas! Här kan du registrera dig och prova Move It redan idag.

5. Överraska med påskäggsjakt!

Styr ihop en ordentlig påskäggsjakt för barnen i hemmet och lägg tid på att göra det så spännande som möjligt. Kanske ska ni ha en skattkarta? Ge små ledtrådar? Skriva ihop ett rim? Planera och överraska barnen när de som minst anar det! Kanske avslutar ni dagen med en mysig filmkväll?

Psst! Du har väl inte glömt att du kan se på SF Kids kostnadsfritt i 30 dagar med koden LOPVAR20? Här kan du ta del av erbjudandet!

Tjänsten är dubbelt barnvänlig – lätt att navigera i även för de minsta, och fylld till bredden med uteslutande tryggt innehåll. Den vuxne som vill begränsa skärmtiden kan även använda playtjänstens timer-funktion för att reglera hur länge barnen får titta.

Artikelbild: Natalia Deriabina/ Shutterstock.com & SF Kids