Nesting inför bebisen – 3 tips

I samarbete med Hemtex – Little Roomies

I väntans tider? Att inreda bebisens rum kan vara ett bra sätt att förbereda sig på mentalt innan bebisen kommer. Ge bebisen en känsla av trygghet, lugn och värme med ett mysigt bebisrum. Här är 3 tips i samarbete med Hemtex – Little Roomies för nesting.
– Så fort vi har fått nycklarna till lägenheten så är mitt enda jobb att boa. Sängkläder, filtar och detaljer från Little Roomies som kommer passa så bra, säger Andrea Norrman.

Att boa in sig är en naturlig del av graviditeten och många gravida tycker att det är ett mysigt sätt att förbereda sig på att bli förälder. Det kan också bli tydligare och enklare att förstå att det ska komma en till liten familjemedlem om man gör plats för bebisen fysiskt. Här är några tips på hur du kan tänka när du boar in dig.

1. Gör checklistor

För att lättare hålla koll på vad som är gjort och inte kan det underlätta om du gör checklistor så att du lätt kan bocka i eller stryka när du har gjort något. Vad behöver ni köpa och vad kan ni låna av andra? Skriv upp allt som behövs och prioritera det viktigaste. Mycket kan man ordna med när bebisen har kommit.

2. Inred babyrummet

Gör babyns rum till en plats att trivas på. Att inreda babyrummet kan göra att du känner dig mer förberedd rent mentalt som förälder. Använd dig av mjuka textilier i bebisen säng. Gör sängen till den mysigaste platsen. Inred med fina detaljer och försök få till en smart och fin förvaring för alla saker som kan tänkas behövas under bebisens första tid. Här hittar du massor av inspiration till babyrummet.
– Lillebror är ju den största längtan den här hösten. Så fort vi har fått nycklarna till lägenheten så är mitt enda jobb (om jag orkar och om han inte är född så klart, haha), att boa med hans grejer. Sängkläder, filtar och detaljer från Little Roomies som kommer passa så bra, säger Andrea Norrman.

Spana in Andrea Norrmans inlägg om Little Roomies här >>

3. Packa BB-väskan

Det kan vara lagom att börja packa BB-väskan runt vecka 35. Bra saker att ta med sig till förlossningen är mjuka kläder, tofflor, amningslinnen, mobil och laddare och sköna trosor. Till bebisen kan du packa några ombyten, blöjor, en mjuk filt och napp om du vill att bebisen ska ha det från start.

Om Little Roomies

Hemtex nya varumärke Little Roomies är ett babykoncept för de allra minsta. Kollektionen är noga utvald i fantastiska mönster, dova pasteller med textilier i 100% ekologiskt odlad bomull. Du hittar Little Roomies här och i Hemtex butiker.