När får min bebis dricka vatten?

Bebis 6 månader som dricker vatten

Trots att vatten är en viktig del av vårt dagliga liv, är det inte nödvändigt för bebisar att dricka vatten under deras första levnadsmånader. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på när det är lämpligt att börja ge bebisar vatten, varför det är viktigt att vänta och vad man bör tänka på när man väl ger dem vatten.

Bebisar behöver inte vatten första 6 månaderna

När det gäller frågan om när bebisar bör börja dricka vatten, så verkar svaret vara att det inte är nödvändigt för bebisar att dricka vatten under deras första levnadsmånader. Enligt en källa består människokroppen till en stor del av vatten och denna andel är ännu större hos nyfödda bebisar, där hela 70% av den nyfödda bebisen är vatten. Om en bebis ammas eller ges modersmjölksersättning behöver den inte ges vatten, eftersom den får i sig tillräckligt med vätska genom maten.

När kan man ge sin bebis vatten?

Det rekommenderas att man väntar med att ge sin bebis vatten tills efter sex månaders ålder, när bebisen börjar äta annan mat än bara modersmjölk eller modersmjölksersättning.

  • Efter 6 månader eller när bebisen börjat få i sig annat än mjölk

Vattnet bör kokas och sedan svalna

När man väl börjar ge bebisar vatten, är det viktigt att ge vatten som är säkert att dricka. Detta innebär att vattnet bör innehålla lite eller inget fluor och inte kommer från blyrör. Även om det anses säkert att dricka, bör vattnet kokas och sedan vänta tills det nått rumstemperatur innan det ges till bebisar.

Artikelbild: Envato