Min Doktor hjälper dig – direkt i mobilen

I samarbete med Min Doktor

Prickar i halsen, utslag eller hosta? Här är åkommorna du enkelt kan få hjälp med utan att uppsöka en fysisk vårdcentral.
– Min Doktor är en otroligt superfiffig grej. Som att ha en vårdcentral i telefonen, säger bloggaren och skådespelaren Claudia Galli Concha.

Min Doktor är Sveriges största vårdcentral som har öppet dygnet runt. Nu kan du ställa frågor direkt till en läkare och få svar i mobilen. Hosta, magbesvär och ont i halsen är vanliga åkommor som går att få hjälp med via Min Doktor. Du får hjälp med diagnos, recept och remiss – snabbt, tryggt och enkelt.
– Det är varken lätt eller roligt att få med en fyraåring till vårdcentralen för att han har konstiga prickar eller att jag själv har ont i halsen. Att få träffa läkare över nätet gör livet så mycket lättare för mig som pappa, säger programledaren och musikern Nassim Al Fakir.

Lätt och smidigt
Syftet med Min Doktor är att du på ett lätt och smidigt sätt ska kunna få hjälp med enklare medicinska besvär och slippa sitta i väntrummet eller vänta på att bli uppringd för att få en bokad tid. Läkaren ställer frågor och om det blir aktuellt skickar läkaren dig på provtagning. Sedan samlar läkaren in all information som krävs för att ställa en korrekt diagnos. Ungefär Majoriteten av alla besök på en vanlig vårdcentral lämpar sig för digital vård. Ofta får du svar inom bara en timme. Besöket är kostnadsfritt för alla under 20 år och efter att du har fyllt 85 år.
– Min Doktor är en otroligt superfiffig grej. Som att ha en vårdcentral i telefonen. Alla med barn vet ju ungefär hur sugen man är på att dra iväg till vårdcentralen när man känner sig dålig när man har ett eller två barn att packa ner i vagnen och få med sig – not so much. Då kan man använda sig av Min Doktor, säger bloggaren och skådespelaren Claudia Galli Concha.

Så fungerar det

1. Beskriv dina besvär
Du loggar in med BankID och beskriver dina besvär genom att svara på frågor om dina symptom. I vissa fall blir du ombedd att skicka in bilder som du tar med mobilen.

2. Skicka in ditt ärende
När du fyllt i dina uppgifter tar en av våra läkare hand om ditt ärende. Vi svarar snabbt dygnet runt, oftast inom en timme. Du betalar med kort eller faktura.

3. Messa med din läkare
Du får ett mail när din läkare gått igenom ditt ärende. Läkaren kan behöva kompletterande information, och du kan i din egen takt svara och själv ställa frågor. Eventuellt blir du skickad på provtagning.

4. Få diagnos och ställ följdfrågor
Din läkare ställer diagnos och skriver vid behov ut medicin. Du har möjlighet att ställa följdfrågor till din läkare i upp till fyra dygn.

Hos Min Doktor kan du söka för:
– Allergi
– Bihålebesvär
– Borrelia
– Eksem och hudutslag
– Erektionsbesvär
– Födelsemärke
– Hosta
– Huvudvärk
– Magbesvär
– Ont i halsen
– Urinvägsbesvär
– Ögoninflammation

Barn över 2 år kan söka för:
– Diarré och/eller kräkningar
– Förstoppning
– Ont i halsen
– Utslag, eksem och hudförändringar
– Ögoninflammation
– Hosta

Foto: Istock och Min Doktor.

Denna sida sponsras av Min Doktor