Här kan ni fira midsommar i Stockholm 2022 med familjen

Det är knappt så det går att tro det – men midsommar 2022 närmar sig med stormsteg och nu är det dags att se sig om efter roliga offentliga firanden! Befinner du dig i Stockholm? Här är vår lista med tips på vad du kan göra!

Läs också: Här är de giftiga blommorna du INTE vill ha i barnens midsommarkrans

Det finns massor av ställen att fira midsommar i Stockholm 2022. Hurra! Här har vi skramlat ihop listan. Har du fler tips? Maila oss på [email protected]!

Fira midsommar i Stockholm 2022 – i och strax utanför staden

1. Skansen, Djurgården

När? 10:00 – sent

Vad vore en midsommar i Stockholm utan Skansen? Ingenting, enligt många (även om vi vet att det finns många roliga alternativ!). Skansen är liksom de svenska traditionernas högborg. Mellan 10-14 är det kransbindning tillsammans med barnen. Midsommarmarknad utlovas och massa andra roliga saker. Du kan ta del av hela programmet här!

2. Farsta gård, Farsta

När: 12:00 – 15:00

Farsta gård har i år ett traditionsenligt midsommarfirande för hela familjen! Njut av en idyllisk miljö nära vatten och badstrand – vem vet, om du har tur blir det ju fint väder!

3. Jakobsbergs gård, Bredäng

När? Hela dagen!

Jakobsbergs gård kommer vara stängd under midsommar – men stången finns och den kommer vara lövad, lovar man på Facebook. De skriver också att det är fritt fram att gå dit och fira tillsammans utan att det sker ett officiellt arrangemang.

4. Tyresö slottspark, Tyresö

När? 12:00 – 16:30

Fira midsommar i Stockholm och åk till Tyresö. Här bjuds det på firande, grill och lotteriförsäljning! Ett mysigt och återkommande firande dit många åker för att fira midsommar i stora och små sällskap.

5. Mosebacketerrassen, Södermalm

När? Kl. 12:00 – sent

Södra Teatern bjuder in till sitt populära midsommarfirande på Mosebacketerrassen. Patrik Arve är med i år igen och drämmer av Små grodorna, Räven raskar över isen och andra klassiska midsommarsånger. Barnfamiljer, pensionärer, ungdomar – alla är välkomna och det är fri entré. Glass, spännande drycker, korv och annat gott utlovas.

Fira midsommar i Stockholms skärgård

6. Fjäderholmarna

När: Framgår inte – men gissningsvis hela dagen!

Fira midsommar i Stockholms skärgård på underbara, vackra och älskade Fjäderholmarna! En båttur ut, bara 30 minuter bort, har du en av Stockholms närmsta – men också mest omtyckta – skärgårdsidyll. Här utlovas både tipspromenad, fiskdamm och dans.

7. Grinda

När? Kl 09:00 – sent

På ängen utanför populära Grinda Wärdshus samlas alla för att plocka blomster till midsommarkransar redan kl. 9! Halv elva reser de midsommarstången tillsammans, och kl. 14.00 börjar det officiella firandet. På kvällen utlovas fest med DJ i värdshuset – självklart med åldersgräns (23 år).

8. Vaxholm

När? Framgår inte – men tips är att komma tidigt på grund av populärt

Lägret i Vaxholm kläs midsommarstången gemensamt innan dansen drar igång. Det utlovas också dansuppvisning av Vaxholms folkdansgille. Waxholms hotell arrangerar midsommarbuffé med trubadur. MYS gånger hundra utlovas!

Artikelbild: Unsplash

Läs också

  1. 17 recept till midsommar
  2. Gör din egen midsommarkrans – på 15 minuter
  3. 6 giftiga blommor du INTE vill sätta i barnens midsommarkrans
  4. Gravid på midsommar? Här är maten du kan äta!
  5. Tipspromenad till midsommar: 20 frågor till vuxna och barn