Så lindrar du babyns nästäppa

I annonssamarbete med Physiomer

Förkylningar och snuva hör till vardagen för de flesta småbarnsföräldrar. Särskilt den här tiden på året. Som tur är finns det ett par saker vi kan göra för att lindra besvären – även för de allra minsta.

När influencern Andrea Norrman provade Physiomer Baby till sin förkylda dotter Belle, 2 år, blev hon överraskad: – Den är helt magisk. Varför har ingen tipsat om denna innan?

Physiomer Baby och Physiomer Normal Jet & Spray är nässprayer som är baserade på naturligt havsvatten. Saltvatten och koksaltlösning har sedan länge varit känt för att lindra nästäppa, och rekommenderas av läkare (1177.se). Physiomer lindrar och rengör snoriga och täppta näsor och gör det på så sätt lite lättare för barnet att andas. Den har ett följsamt munstycke med en mjuk stråle, anpassat efter barnets ålder. Helt enkelt ett riktigt bra alternativ om man vill använda en skonsam produkt och som ett alternativ till avsvällande läkemedelsnässprayer.

– Har man en bebis under 6 månader så kan en förkylning ställa till det vid matningen – oavsett om det är amning eller flaska. Även här är Physiomer perfekt för att få fritt flöde och kunna mata som vanligt, trots förkylningsbekymmer, fortsätter Andrea Norrman.

 

Våra bästa tips till dig som har ett förkylt barn hemma:

  • Huvudet i högläge
    Placera sängens huvudgavel lite högre. Antingen med hjälp av en extra kudde, eller bygg upp med en bok/ett par magasin under de främre sängbenen. Högläge underlättar andningen, och hjälper också till om det trycker i öron eller bihålor. Om barnet sover middag i vagnen kan du anpassa vagnens liggläge.
  • Vila och återhämtning
    Precis som vuxna blir barnet trött av förkylningen, även om det busas och stojas mellan varven. Dra ner på tempot, håll er hemma och låt barnet/babyn återhämta sig i sin takt.
  • Använd en naturlig nässpray
    Använd en helt naturlig nässpray baserat på saltvatten för att rengöra näsan. Physiomer Baby och Physiomer Normal Jet & Spray är en skonsam behandling för nästäppa vid förkylning. Sprayen rengör och lindrar samt gör det lättare för barnet att andas. Produkten är steril och innehåller inte några konserveringsmedel.  Du hittar den på Kronans Apotek och i Kronans Apoteks butiker.

Läs mer om produkten här.
Perrigo Sverige, Physiomer är medicintekniska produkter. Läs bruksanvisningen innan användning.