Unna dig en uppdatering av garderoben! | #mammapeppen
annons

Unna dig en uppdatering av garderoben!

Rätt storlek på bh, kläder och jeans. Våga dig på en ny stil och unna dig en ny garderob i takt med att du minskar i vikt. Här är bästa tipsen. 


Att sätta upp delmål är en viktig del på vägen under en viktminskning. En sak du ganska snart kommer att upptäcka är att kläderna sitter annorlunda. Kanske är det dags att uppdatera garderoben med nya kläder som belöning för ditt hårda arbete?

 

Ny stil
Många som går ner i vikt byter stil i takt med att kilona rasar. När du ändå ska köpa nya kläder kan du passa på att byta stil och testa något helt nytt. Våga testa dig fram! Det som satt dåligt förut kanske sitter helt perfekt nu.

 

Rätt storlek på bh:n
Nästan 85% av alla kvinnor har fel storlek på sin bh, visar en undersökning av Debenhams. Efter en viktnedgång är det inte ovanligt att brösten blir mindre, men även måttet runt kroppen minskar. Glider axelbanden ner eller åker din bh upp i ryggen? Då är förmodligen din bh för stor. Gå till en underklädesaffär och be om experthjälp. En bh som sitter skönt och snyggt gör att du sträcker på dig och med en stolt hållning både känner du dig snyggare och ser bättre ut.

 

Unna dig
Sätt upp delmål i din viktminskning och när du har nått ditt första delmål köper du någonting som du längtat efter. Det kan vara en väska, ett smycke eller nya kläder. Om du haft ett mönster i att unna dig i form av mat och godsaker kan det vara bra att komma ifrån det när du vill gå ner i vikt. Att unna sig behöver inte betyda att du ska äta, det kan lika gärna vara en upplevelse, resa eller shopping.

 

Framhäv istället för att gömma
Bort med de stora blusarna, skjortorna eller klänningarna som döljer din kropp. Du är superfin precis som du är och ska visa det. Köp kläder som framhäver dina bästa sidor, så som armarna. En omlott-klänning är smickrande, skön och klassisk.

 

Våga testa en storlek mindre
Av gammal vana kanske du tar kläder i samma storlek som du haft innan eftersom att är rädd att kläderna inte ska passa. Våga ta flera olika storlekar med dig in i provrummet och var inte rädd att be butikspersonalen om hjälp.

 

Jeans som passar dig
Jeans är något som kan vara svettigt och jobbigt att testa oavsett kroppsform. Har du gått ned i vikt är det dags att införskaffa ett par riktigt snygga jeans som sitter som en smäck på dig. Testa dig fram vilken modell som passar din kroppsform bäst. Just nu är hög midja trendigt igen och det är både skönt och smickrande.

 

Gör om det du har
Är din favoritskjorta plötsligt för stor? Ibland kan det vara enkelt att styla om dina befintliga plagg även om de inte längre sitter perfekt. Sätt ett skärp i midjan på skjortan och vips har du ett helt annat plagg.

 

Vill du veta mer om ViktVäktarna? Klicka här ››

Häng på Claudia Galli Concha med hashtagen #mammapeppen

Gör som Claudia Galli Concha, häng på #mammapeppen du också, ladda upp dina bilder och hashtagga dem med #mammapeppen. För att synas här behöver du ha en öppen profil.

Dela på:


Tyck till