10 ursäkter alla har hört om viktminskning | #mammapeppen
annons

10 ursäkter alla har hört om viktminskning

”Jag börjar på måndag”, ”motion är inte för mig” eller ”det är för svårt”. Här är ursäkterna alla har hört (eller sagt) när det kommer till viktminskning.

 1. ”Jag börjar på måndag”

En riktig klassiker. En tisdag fungerar exakt lika bra att börja tänka på hälsan som en måndag. Vilken dag som helst i veckan är en perfekt dag att börja tänka på dig själv och ditt välmående.

 

2. ”Den här dagen är ändå förstörd så jag kan lika gärna äta ännu mer”

Du tar en bulle och inser att du lika gärna kan fortsätta att äta ännu mer bara för att. Det är aldrig försent att sätta stopp. En bulle är bara en bulle, låt inte det påverka resten av dagen eller veckan.

 

3. ”Jag har ingen karaktär”

Jo, det har du! Bara för att du inte uppnår dina mål idag betyder inte det att du inte kommer att göra det imorgon, eller dagen efter det. Små steg i rätt riktning är bättre än att inte göra någonting alls.

 

4. ”Jag vill gå ner så mycket, det är ingen idé”

Att göra smarta val och mindre förändringar i vardagen gör att du stegvis går ner i vikt. Se inte din viktminskning som en ”quick fix” utan en livsstil och låt det ta den tid det tar. Hitta ett sätt som fungerar för just dig. ViktVäktarna hjälper dig från start till mål och stöttar dig, inte bara när du går ner i vikt, utan även när du har nått din hälsosamma vikt så att du får en hållbar viktminskning.

 5. ”Jag har inte tid”

Att gå ner i vikt behöver inte ta upp någon större tid från dig mer än att du kanske behöver planera dina måltider lite bättre. Det handlar om att prioritera och att göra smarta val.

 

6. ”Jag vill äta samma sak som min familj”
Med ViktVäktarna finns det inga förbud och du kan äta allt – bara inte hur mycket som helst av allt om du vill gå ner i vikt. ViktVäktarna har dessutom många härliga recept som passar för hela familjen.

 7. ”Jag har inte råd”
Ett medlemskap hos ViktVäktarna är en investering för dig själv. Fundera på hur mycket pengar du i dagsläget lägger på godis och fikabröd och lägg de pengarna på saker som gör dig gott istället. Det finns olika typer av medlemskap, välj ett som passar just dig. Visste du att svenskarna tillhör världseliten i att äta godis? Enligt Jordbruksverkets siffror smäller vi i oss 16 kilo godis var under ett år.

 

8. ”Motion är inte för mig”
Motion är inte ett måste för att gå ner i vikt men det kan vara ett bra sätt att förändra din livsstil på och ger dig mer energi. Testa dig fram för att hitta den motionsform som passar dig. Försök att bryta stillasittandet i alla tillfällen i vardagen för att röra på dig så ger du din viktminskning en skjuts. Enligt en forskning som publicerats på ds.se är det lika farligt med stillasittande som det är att röka. Studien visade att de som dagligen regelbundet tog en bensträckare hade fyra centimeter mindre midjemått, bättre blodfetter, lägre inflammationspåslag och bättre sockerbalans.

 9. ”Jag klarar inte att hålla en strikt diet”
ViktVäktarna är ingen diet utan tillåter dig att äta allt, bara inte hur mycket som helst av allt. Om du gör smarta val i vardagen kan du tillåta dig själv att unna dig ibland.

 

10. ”Det är svårt att gå ner i vikt”

Det behöver inte alls vara svårt att gå ner i vikt. Det handlar om att äta regelbundet och varierat. ViktVäktarna guidar dig att äta hälsosamt så att du kan njuta av mat som du tycker om medan du går ner i vikt. När det är svårt – gå in på Community i ViktVäktarnas app och få massa pepp.

 

Viktminskning fungerar med ViktVäktarna, läs mer här ››

Häng på #mammapeppen & årets peppmammor

ViktVäktarna har dragit igång #mammapeppen där mammor peppas och inspireras att leva bra och hälsosamt, äta bra mat, träna lite, kanske gå ner några kilon om man vill men framförallt njuta av livet på ett hälsosamt sätt. Med #mammapeppen får du tips, råd, inspiration och en massa goda och hälsosamma recept. Häng med på #mammapeppen med ViktVäktarna och årets peppmammor du också!

VIKTVÄKTARNA PÅ 1 MINUT

Dela på:


Tyck till