Behandling av huvudlöss | Luskollen | LOPPI.se
Så väljer föräldrar behandling mot huvudlöss

Så föredrar föräldrar att behandla huvudlöss

Vi är många som tycker att problemet med löss bara ökar. Tittar man på den totala mängden försäljning av lusmedel kan man se att det går upp och ner. Men vi beslöt oss för att göra en enkät för att få veta mer vad man tycker om de produkter som finns på marknaden och vad man skulle önska sig om man fick välja. Det här lärde vi oss.

Det finns ju ett antal olika typer av lusmedel att köpa på apoteken men hela 60% föredrar att behandla löss med ett schampo. Faktum är att 95% är nöjda med den behandling av huvudlöss de använder i dagsläget. När det kommer till att välja en behandlingsform av huvudlöss är det inte priset som styr utan det man i första hand tittar efter är behandlingstiden som ska vara så kort som möjligt.

Idag finns det ju förebyggande preparat att använda för att slippa jobbiga lusangrepp. Än så länge är det ca 25 % som använder sig av det. Bland dem som inte prövat på det ännu skulle 50 % kunna tänka sig att göra det. När vi gjorde enkäten fanns det sprayer som man sprayar i håret dagligen. Det visade sig dock att majoriteten skulle föredra ett schampo som man bara behöver använda 2-3 gånger i veckan under två veckors tid när det går löss. Därför har vi lanserat Paranix Protection, ett förebyggande schampo.


Dela på:

"Paranixa" med Paranix - så fungerar produkterna

Paranix har ett stort utbud av produkter som bekämpar löss. Välj det alternativ som passar dig och ditt barn bäst. Här finns Paranix Spray, Paranix Schampo, Paranix Sensitive och Paranix Protection. Läs mer om du behandlar här. 

Paranix produkter finns att köpa på apotek: Apotek HjärtatKronans Apotek, Apotea, Apoteksgruppen


Paranix Protection
Paranix Protection är ett 2-i-1-schampo som både tvättar och skyddar. Dels gör det håret rent, dels skyddar det mot hårlöss genom att torka ut eventuella löss innan ett lusangrepp hinner få fäste. Att skydda sig mot hårlöss har aldrig varit lättare. Skonsamt, behaglig doft och den passar till hela familjen.

Paranix Sensitive – lämplig för långt hår
För dig med långt hår rekommenderar vi Paranix Sensitive som är mild mot hår- och hårbotten, den gör dessutom håret mjukt och lättkammat. Paranix Sensitive tar bort löss och ägg med endast en behandling. Den kan användas på vuxna och barn från 6 månader. Den räcker till 2 appliceringar, beroende på hårets längd och en luskam medföljer.

Paranix ShampoParanix Schampo – lika lätt som att tvätta håret!
Paranix Schampo verkar på endast 10 minuter och gör lusbehandlingen lika lätt som att tvätta håret. Det är viktigt att man undviker kontakt med ögonen då det kan orsaka kraftig irritation. Om det sker ska man skölja noggrant med vatten. I händelse av fortsatt irritation bör man kontakta sjukvården. Efter behandlingen kammar du effektivt bort döda löss och ägg med luskammen som följer med i förpackningen. Paranix Schampo kan användas på vuxna och barn från 2 år och en förpackning räcker upp till åtta appliceringar.

spray_paranixParanix Spray – effektiv vid en behandling
Med Paranix Spray kan du avlägsna löss och ägg snabbt och effektivt med en 15 minuters behandling. Sprayen är luktfri och sprayas enkelt i håret utan att kladda. Den kan användas av vuxna och barn från 6 månader och du får med en luskam i förpackningen. Paranix Spray räcker till cirka fyra appliceringar beroende på hårets längd.

 

 

Sveriges mest använda lusmedel: Nielsen, årsdata 2016, värde & volum.

Paranix är en serie med medicintekniska produkter. Läs bruksanvisningen noga innan användning. Perrigo Sverige AB, www.perrigo.se
PAR190114SE03

Förebygg löss med Paranix Protection schampo

Hos många av oss börjar det klia bara någon nämner ordet löss. Går det att förebygga angrepp från de små krypen?  Ja, ...
Läs Mer

Min lushistoria – ”Upptäckte lössen mitt i kalasförberedelserna”

När Karin och hennes syster som var på besök höll på att fixa med de sista förberedelserna inför barnkalaset upptäckte ...
Läs Mer
Undersök om ditt barn har löss

Så undersöker du om ditt barn har löss

Luskamning är det absolut bästa sättet att upptäcka löss på. Men vad kan du mer göra för att upptäcka de ...
Läs Mer

Tyck till