Så undersöker du om ditt barn har löss | Luskollen | LOPPI.se
Så undersöker du om ditt barn har löss

Så undersöker du om ditt barn har löss

Luskamning är det absolut bästa sättet att upptäcka löss på. Men vad kan du mer göra för att upptäcka de små blodsugande krypen? Läs tipsen här!

Luskamning är det bästa sättet att upptäcka löss på. Det är viktigt att luskamma håret innan behandling påbörjas. Undersök håret efter löss genom att använda en luskam. Var särskilt noggrann vid hårrötterna, bakom öronen och i nacken. Om du upptäcker löss, behandla med Paranix omedelbart: Applicera till exempel Paranix Spray noggrant i det torra håret tills det är genomfuktigt. Spraya cirka 10 cm från håret. Massera in medlet i hår och hårbotten och var extra noggrann runt öronen och i nacken. Låt medlet verka i 15 minuter. Detta är viktigt för en lyckad behandling.

Tvätta ditt barns hår
Tvätta håret med vanligt schampo och var noggrann med sköljningen. Tvätta igen vid behov. Om du vill kan du använda balsam efter schamponeringen. Det underlättar kamningen.

Ta bort döda löss och ägg med en luskam
Innan du torkar håret, kamma det fuktiga håret med en luskam. Dela upp håret i fyra delar: från pannan till nacken och sedan från det ena örat till det andra. Vid långt hår kan varje del flätas. Behandla varje del av håret genom att ta fram små hårtestar så att hårbotten syns. Kamma igenom varje hårtest så nära hårbotten som möjligt. Använd kammen för att ta bort äggen. Varje hårtest som är genomkammad kan föras åt sidan. Tvätta kammen med en bomullstuss efter att varje hårtest behandlats och arbeta från huvudets översida nedåt för att undvika att lössen sprids. Upprepa behandlingen med Paranix 7 dagar senare. Detta görs för att helt bryta lössens livscykel. Eventuella löss från ägg som kläckts sedan den första behandlingen dödas då. Rengör kammar och borstar som har kommit i kontakt med håret.

Grips inte av panik
Om du hittar levande huvudlöss, grips inte av panik. Paranix har väldigt effektiva produkter för att behandla ditt barn. Eftersom huvudlöss fortplantar sig fort, rekommenderar vi att du behandlar ditt barn omedelbart.

Psst! Glöm inte att informera på skola eller förskola.

PARANIX SPRAY – Såhär använder du den

Dela på:

"Paranixa" med Paranix - så fungerar produkterna

Paranix har ett stort utbud av produkter som bekämpar löss. Välj det alternativ som passar dig och ditt barn bäst. Här finns Paranix Spray, Paranix Schampo, Paranix Sensitive och Paranix Protection. Läs mer om du behandlar här. 

Paranix produkter finns att köpa på apotek: Apotek HjärtatKronans Apotek, Apotea


Paranix Protection
Paranix Protection är ett 2-i-1-schampo som både tvättar och skyddar. Dels gör det håret rent, dels skyddar det mot hårlöss genom att torka ut eventuella löss innan ett lusangrepp hinner få fäste. Att skydda sig mot hårlöss har aldrig varit lättare. Skonsamt, behaglig doft och den passar till hela familjen.

Paranix Sensitive – lämplig för långt hår
För dig med långt hår rekommenderar vi Paranix Sensitive som är mild mot hår- och hårbotten, den gör dessutom håret mjukt och lättkammat. Paranix Sensitive tar bort löss och ägg med endast en behandling. Den kan användas på vuxna och barn från 6 månader. Den räcker till 2 appliceringar, beroende på hårets längd och en luskam medföljer.

Paranix ShampoParanix Schampo – lika lätt som att tvätta håret!
Paranix Schampo verkar på endast 10 minuter och gör lusbehandlingen lika lätt som att tvätta håret. Det är viktigt att man undviker kontakt med ögonen då det kan orsaka kraftig irritation. Om det sker ska man skölja noggrant med vatten. I händelse av fortsatt irritation bör man kontakta sjukvården. Efter behandlingen kammar du effektivt bort döda löss och ägg med luskammen som följer med i förpackningen. Paranix Schampo kan användas på vuxna och barn från 2 år och en förpackning räcker upp till åtta appliceringar.

spray_paranixParanix Spray – effektiv vid en behandling
Med Paranix Spray kan du avlägsna löss och ägg snabbt och effektivt med en 15 minuters behandling. Sprayen är luktfri och sprayas enkelt i håret utan att kladda. Den kan användas av vuxna och barn från 6 månader och du får med en luskam i förpackningen. Paranix Spray räcker till cirka fyra appliceringar beroende på hårets längd.

 

 

Sveriges mest använda lusmedel: Nielsen, årsdata 2016, värde & volum.

Paranix är en serie med medicintekniska produkter. Läs bruksanvisningen noga innan användning. Perrigo Sverige AB, www.perrigo.se
PAR210101SE03

Så undersöker du om ditt barn har löss

Så undersöker du om ditt barn har löss

Luskamning är det absolut bästa sättet att upptäcka löss på. Men vad kan du mer göra för att upptäcka de ...
Läs Mer
Hjälp, det går löss på förskolan

Hjälp, det går löss på förskolan!

Hur upptäcker jag om mitt barn har löss? Kliar det på alla som har löss och hur lusbehandlar man bäst? ...
Läs Mer
Så luskammar du - steg för steg

Så luskammar du – steg för steg

Här får du en guide i hur du enkelt luskammar dig själv, dina barn eller din partner i jakten på ...
Läs Mer

Tyck till