Min lushistoria – ”Upptäckte lössen mitt i kalasförberedelserna” | Luskollen | LOPPI.se

Min lushistoria – ”Upptäckte lössen mitt i kalasförberedelserna”

När Karin och hennes syster som var på besök höll på att fixa med de sista förberedelserna inför barnkalaset upptäckte syrran att Karin hade löss.

-Vi var mitt uppe i förberedelserna inför trillingarnas 6års kalas. Min syster var här på besök och skulle precis hjälpa mig att fixa mitt hår lite snabbt innan jag skulle göra tjejernas hår berättar Karin. Men plötsligt utbrister hon – Men du har ju löss syrran! Jag hade aldrig haft löss tidigare och hade uppenbarligen inte märkt att jag fått det nu heller. Vi fick snabbt gå igenom alla tjejernas hår och insåg att de alla hade fått löss utan att märka något.

Slut på lusmedel

-Jag gick direkt till badrumsskåpet för att leta fram lusmedel men den flaskan vi hade var såklart nästan slut. Så pappa Micke fick sätta sig i bilen och åka till affären och köpa nytt, berättar Karin. Jag tvivlade länge på om vi skulle hinna få hem lusmedel och behandla allihop innan kalaset. Men att ställa in kändes dock inte som ett alternativ utan det var bara till att lösa problemet. Tjejerna hade blivit så besvikna om vi ställt in.

Jobbade effektivt tillsammans

Att lite panik uppstår i ett sådant här läge är inte svårt att förstå.

-Vi jobbade väldigt effektivt där både Micke, jag och min syster. Tillslut blev det ett väldigt lyckat kalas! Men alla som behandlat sig med lusmedel vet att håret kan få en viss matt glans efteråt och jag kan meddela att det fick vi allihop. Sedan har ju lusmedel en väldigt speciell lukt. Jag och syrran gick och småskrattade åt det hela tiden under kalaset.

-Allt löste sig ändå till slut och vi kunde behandla oss allihopa innan första gästen anlände men jag fick lite panik där ett tag, säger Karin.

Dela på:

"Paranixa" med Paranix - så fungerar produkterna

Paranix har ett stort utbud av produkter som bekämpar löss. Välj det alternativ som passar dig och ditt barn bäst. Här finns Paranix Spray, Paranix Schampo, Paranix Sensitive och Paranix Protection. Läs mer om du behandlar här. 

Paranix produkter finns att köpa på apotek: Apotek HjärtatKronans Apotek, Apotea, Apoteksgruppen


Paranix Protection
Paranix Protection är ett 2-i-1-schampo som både tvättar och skyddar. Dels gör det håret rent, dels skyddar det mot hårlöss genom att torka ut eventuella löss innan ett lusangrepp hinner få fäste. Att skydda sig mot hårlöss har aldrig varit lättare. Skonsamt, behaglig doft och den passar till hela familjen.

Paranix Sensitive – lämplig för långt hår
För dig med långt hår rekommenderar vi Paranix Sensitive som är mild mot hår- och hårbotten, den gör dessutom håret mjukt och lättkammat. Paranix Sensitive tar bort löss och ägg med endast en behandling. Den kan användas på vuxna och barn från 6 månader. Den räcker till 2 appliceringar, beroende på hårets längd och en luskam medföljer.

Paranix ShampoParanix Schampo – lika lätt som att tvätta håret!
Paranix Schampo verkar på endast 10 minuter och gör lusbehandlingen lika lätt som att tvätta håret. Det är viktigt att man undviker kontakt med ögonen då det kan orsaka kraftig irritation. Om det sker ska man skölja noggrant med vatten. I händelse av fortsatt irritation bör man kontakta sjukvården. Efter behandlingen kammar du effektivt bort döda löss och ägg med luskammen som följer med i förpackningen. Paranix Schampo kan användas på vuxna och barn från 2 år och en förpackning räcker upp till åtta appliceringar.

spray_paranixParanix Spray – effektiv vid en behandling
Med Paranix Spray kan du avlägsna löss och ägg snabbt och effektivt med en 15 minuters behandling. Sprayen är luktfri och sprayas enkelt i håret utan att kladda. Den kan användas av vuxna och barn från 6 månader och du får med en luskam i förpackningen. Paranix Spray räcker till cirka fyra appliceringar beroende på hårets längd.

 

 

Sveriges mest använda lusmedel: Nielsen, årsdata 2016, värde & volum.

Paranix är en serie med medicintekniska produkter. Läs bruksanvisningen noga innan användning. Perrigo Sverige AB, www.perrigo.se
PAR190114SE03

Förebygg löss med Paranix Protection schampo

Hos många av oss börjar det klia bara någon nämner ordet löss. Går det att förebygga angrepp från de små krypen?  Ja, ...
Läs Mer

Min lushistoria – ”Upptäckte lössen mitt i kalasförberedelserna”

När Karin och hennes syster som var på besök höll på att fixa med de sista förberedelserna inför barnkalaset upptäckte ...
Läs Mer
Undersök om ditt barn har löss

Så undersöker du om ditt barn har löss

Luskamning är det absolut bästa sättet att upptäcka löss på. Men vad kan du mer göra för att upptäcka de ...
Läs Mer

Tyck till