Förebygg löss med Paranix Protection schampo | Luskollen | LOPPI.se

Förebygg löss med Paranix Protection schampo

Hos många av oss börjar det klia bara någon nämner ordet löss. Går det att förebygga angrepp från de små krypen?  Ja, med nya Protection schampo från Paranix gör det faktiskt det. 

Vi lät fyrabarnsmamman Karin och hennes trillingar testa Protection schampo från Paranix. Har man fyra döttrar med långt hår låter huvudlöss som rena mardrömmen. Familjen har varit drabbade av lusangrepp fem gånger tidigare så kan man förebygga detta i framtiden skulle ingen vara gladare än mamma Karin.

Vad tyckte ni om Protection schampo?

- Det känns som en riktigt bra produkt. Håret blev inte så där strävt efteråt som det kan bli annars. Tidigare när vi använt lusprodukter har allas hår blivit väldigt matt efteråt och det upplevde vi inte alls efter detta. Alla fyra tjejerna har långt och tjockt hår så att schampot är lätt att använda är viktigt för oss. Det tar ändå upp emot två timmar att kamma igenom allas hår.

"Luktar som godis"

Hur upplevde ni konsistensen?

- Alla har fått testa schampot och tjejerna tyckte det kändes som fluffy slime och var lyriska över att få tvätta håret med denna härliga produkt som dessutom doftade som en blandning av godis och blommor. Normalt sett luktar ju inte lusprodukter särskilt gott så det var en positiv överraskning.

Att hitta löss precis vid läggning

Med tjejernas tjocka långa hår så är det en stor utmaning när någon av dem får löss. Vid ett tillfälle var jag ensam hemma. Jag hittade en lus på en av tjejerna. Detta var precis innan läggdags så några av tjejerna hade redan hunnit gå och lägga sig. Men jag var ju dock tvungen att kolla igenom allas hår. Jag var så otroligt trött och det tog så lång tid. Som tur var hade vi inte alla blivit smittade den gången. Men att kunna använda ett förebyggande schampo under de perioderna när lössen härjar som mest känns så bra, säger Karin.

Paranix Protection är ett 2-i-1-schampo som både skyddar och tvättar håret. Det gör både håret rent och skyddar mot hårlöss. Att skydda sig mot löss har aldrig varit enklare. Skulle det vara en lus i håret, torkar schampot ut den innan den hinner starta ett riktigt lusutbrott.

Dela på:

"Paranixa" med Paranix - så fungerar produkterna

Paranix har ett stort utbud av produkter som bekämpar löss. Välj det alternativ som passar dig och ditt barn bäst. Här finns Paranix Spray, Paranix Schampo, Paranix Sensitive och Paranix Protection. Läs mer om du behandlar här. 

Paranix produkter finns att köpa på apotek: Apotek HjärtatKronans Apotek, Apotea, Apoteksgruppen


Paranix Protection
Paranix Protection är ett 2-i-1-schampo som både tvättar och skyddar. Dels gör det håret rent, dels skyddar det mot hårlöss genom att torka ut eventuella löss innan ett lusangrepp hinner få fäste. Att skydda sig mot hårlöss har aldrig varit lättare. Skonsamt, behaglig doft och den passar till hela familjen.

Paranix Sensitive – lämplig för långt hår
För dig med långt hår rekommenderar vi Paranix Sensitive som är mild mot hår- och hårbotten, den gör dessutom håret mjukt och lättkammat. Paranix Sensitive tar bort löss och ägg med endast en behandling. Den kan användas på vuxna och barn från 6 månader. Den räcker till 2 appliceringar, beroende på hårets längd och en luskam medföljer.

Paranix ShampoParanix Schampo – lika lätt som att tvätta håret!
Paranix Schampo verkar på endast 10 minuter och gör lusbehandlingen lika lätt som att tvätta håret. Det är viktigt att man undviker kontakt med ögonen då det kan orsaka kraftig irritation. Om det sker ska man skölja noggrant med vatten. I händelse av fortsatt irritation bör man kontakta sjukvården. Efter behandlingen kammar du effektivt bort döda löss och ägg med luskammen som följer med i förpackningen. Paranix Schampo kan användas på vuxna och barn från 2 år och en förpackning räcker upp till åtta appliceringar.

spray_paranixParanix Spray – effektiv vid en behandling
Med Paranix Spray kan du avlägsna löss och ägg snabbt och effektivt med en 15 minuters behandling. Sprayen är luktfri och sprayas enkelt i håret utan att kladda. Den kan användas av vuxna och barn från 6 månader och du får med en luskam i förpackningen. Paranix Spray räcker till cirka fyra appliceringar beroende på hårets längd.

 

 

Sveriges mest använda lusmedel: Nielsen, årsdata 2016, värde & volum.

Paranix är en serie med medicintekniska produkter. Läs bruksanvisningen noga innan användning. Perrigo Sverige AB, www.perrigo.se
PAR190114SE03

Förebygg löss med Paranix Protection schampo

Hos många av oss börjar det klia bara någon nämner ordet löss. Går det att förebygga angrepp från de små krypen?  Ja, ...
Läs Mer

Min lushistoria – ”Upptäckte lössen mitt i kalasförberedelserna”

När Karin och hennes syster som var på besök höll på att fixa med de sista förberedelserna inför barnkalaset upptäckte ...
Läs Mer
Undersök om ditt barn har löss

Så undersöker du om ditt barn har löss

Luskamning är det absolut bästa sättet att upptäcka löss på. Men vad kan du mer göra för att upptäcka de ...
Läs Mer

Tyck till