Fluxkollen - få tips om tandvård för barn och hela familjen

Välkommen till Fluxkollen

Fluxkollen av LOPPI  i samarbete med Flux har vi samlat allt du behöver veta om tandvård och barn. Hur skapar man en bra tandvårdsrutin, hur viktigt är det egentligen att borsta mjölktänder, hur gör man när barnen vägrar tandborstningen och ska barn ens använda fluor? Vi har svaren på dina funderingar och trixen som gör tandborstningen lekande lätt!

Sant eller falskt? Myter om barn och tandvård

Att borsta tänderna på ett barn är inte alltid den enklaste uppgiften. Känner du att den försvåras ytterligare av funderingar kring vad som egentligen stämmer när det kommer till fluor, tandborstar och mjölktänder? Vi har samlat några myter när det kommer till tandvård och barn och ger dig svaret på vad som gäller. Läs mer här ››

Gör tandborstningen roligare med enkla övningar för hela familjen!

Vad gör du och dina barn medan ni borstar tänderna och fluxar? Här visar trillingarna enkla övningar alla kan passa på att göra under munvårdsrutinen. 

Fluxa tillsammans - så här ser det ut när 8-barnsmamman Satu och barnen fluxar

Gör morgon- och kvällsrutinen med tandvårdsrutinen till en rolig och mysig stund. Så här ser det ut hemma hos 8-barnsmamman Satu när familjen fluxar. 

3 tips om ditt barn vägrar att borsta tänderna!

Brukar ditt barn också vägra borsta tänderna i perioder? Kanske peakar vägran just nu? Ta del av dessa tre tips för mindre fight kring tandborstningen!

Barnens favoriter

I Flux Junior-familjen finns fluorskölj i olika smaker, tandkräm och tuggummi. 

Flux Junior Fluorskölj har en anpassad fluorkoncentration för barn, 0,05% NaF, och ger starka tänder och motverkar hål i tänderna. Flux Junior finns i tre goda smaker, Fruit Mint, Jordgubb och Hallon som barnen själva varit med och valt ut. Flux Junior rekommenderas för barn 6-12 år.

Produkten bär Tandläkarförbundets rekommendationssymbol och är utvecklad i nära samarbete med svenska tandläkare. Flux Junior Tuggummi är ett sockerfritt tuggummi med härlig smak av jordgubb. Innehåller t.ex. xylitol och C-vitamin. Flux Junior Tandkräm är fluortandkräm för barn 0-6 år.

Här kan du läsa mer om hela Flux sortiment ››


På Fluxfluor.se hittar du mer kul för barnen, ta tid medan ni fluxar och lyssna på fluxlåtarna, ladda ner serietidningen fylld med pyssel och bra läsning kring barns tänder. Spana in det här ››

Så enkelt får du bättre munhälsa!

Det behöver inte vara svårt att få en bättre munhälsa och starkare tänder. Tvillingarna Jessica och Angelica Lagergren visar hur man i tre superenkla steg skapar sig en bra munrutin som ger bättre munhälsa.


Flux fluorprodukter finns att köpa på alla apotek och matvarubutiker i Sverige. Har du några frågor om produkterna eller hur du ska använda dem?
Kontakta Flux här ››

Dela på: