Ingen barnmat utan bin – därför ska du välja ekologiskt | Barnmatsguiden med HiPP | LOPPI.se
bin

Ingen barnmat utan bin – därför ska du välja ekologiskt

Visste du att cirka två tredjedelar av all den mat vi äter kommer från växter som bin och humlor har pollinerat? Bin har en mycket viktig roll när det kommer till den mat vi äter. Här får du svaret på varför och 3 anledningar till att välja ekologiskt.

Ingen barnmat utan bin. Stämmer det? Ja, det gör det faktiskt. Men ett bi, kan ett sådant litet djur verkligen vara viktigt för oss vuxna och barn och det vi äter? Ja! Faktum är att bin är extremt viktiga för oss. Utan bina och deras uppgift att pollinera skulle vår kost bli mycket mer beroende av ett fåtal grödor som pollineras med vindens hjälp. Visste du att cirka två tredjedelar av all den mat vi äter kommer från växter som bin och humlor har pollinerat? Det ekologiska jordbruket bidrar till fler bin, fjärilar och humlor än det icke-ekologiska jordbruket. Genom att välja ekologiskt nästa gång du handlar gör du inte bara ett bättre val för dig och dina barn, du hjälper också till att rädda våra bin.

blommor-och-bin

Så kan du och barnen göra skillnad
Hur kan du och din familj då bidra till att vi får fler bin? Jo, genom att välja ekologiskt när du till exempel handlar barnmat. HiPP har producerat god och näringsrik barnmat gjord på ekologiska ingredienser i 60 år. För barn som växer är det viktigt att äta näringsrik mat som är god och utan tillsatser. Förutom att handla ekologisk barnmat kan du hjälpa till på andra sätt. Har du en trädgård eller balkong? Toppen! Då kan du bidra till att odla växter och grönsaker som gör att bina, fjärilarna och humlorna trivs och pollinerar. Visste du att bin älskar maskrosor? Låt de stå kvar i trädgården nästa gång du är ute och rensar ogräs. Både naturen och bina kommer att tacka dig och du kan lägga din tid på annat än att rensa ogräs. Här kan du läsa mer om hur du kan hjälpa bina.

Näringsriktig och ekologisk mat
Att välja ekologisk mat till sig själv och sina barn är viktigt för många föräldrar, med HiPPs färdiglagade mat kan du vara säker på att det du ger dina barn är just ekologiskt och näringsriktigt. HiPPs krav på råvaror är extra höga och de samarbetar bara med ekologiska gårdar. När du väljer HiPPs barnmat vet du att djuren har varit i en bra miljö där de fått vara frigående och fått ekologisk föda. Visste du att HiPP säger nej till kemiska bekämpningsmedel och istället använder sig av kalk och nyckelpigor? Barnen får dessutom en smakrik upplevelse och HiPP har ett brett sortiment att välja mellan.

3 anledningar att välja ekologiskt

1. Maten smakar mer
Visste du att ekologiska frukter och grönsaker ofta har mer smak och är saftigare? Det är för att de har lägre vattenhalter än de konventionellt odlade.

2. Pollineringen ökar
Insekter, växter och fågelarter mår bättre av ekologiska odlingar. Om det inte finns några bekämpningsmedel ökar dessutom pollineringen och växternas näringsupptag förbättras.

3. Det sprids mindre gifter
När du väljer ekologiskt slipper du kemiska bekämpningmedel i din och barnens mat. Väljer du ekologiskt sprids det mindre gifter i vår natur.

Visste du att…
… För att fylla en honungsburk krävs 5 miljoner blomsterbesök av bina? Ge bina en tacksamhetens tanke när du tar en klick honung nästa gång.

Källor: Hippbarnmat.se, Naturskyddsforeningen.se

floral_space_bold

Dela på:


Tyck tillLÄS OCKSÅ


msc_fisk_utvald

Ekologiska klämmisar och MSC märkt barnmat

Här kommer HiPPiSarna tillsammans med den populära klämmispåsen! I en ny större förpackning, men med samma goda ekologiska innehåll som alltid. HiPPiS ...
Läs Mer
ekologisk_barn_mat_hipp

Vegetarisk barnmat – vad ska du som förälder tänka på?

Att endast ge sitt barn vegetarisk barnmat ställer krav på dig som förälder. Det gäller att planera måltiderna och säkerställa ...
Läs Mer
elefant_event

Ekologiskt, efterfrågat event

Onsdag den 13 september bjöd LOPPI och HiPP Barnmat in till event på Rosendals Trädgård i Stockholm. Det bjöds på nyttig information, en härlig ...
Läs Mer