Julkläder till barnen – Barnplaggsguiden tipsar!

jul_barn

Snart är det jul och kanske har du inte hunnit handla kläder till barnen än? Här är några tips från Sheila, Barnplaggsguiden.se på hur du kan tänka kring julkläder.  

Hur tänker du kring val av julkläder till kidsen?
– Här är jag inte så praktisk om jag ska vara ärlig. Jag brukar klä barnen lite finare, gärna klänning eller kjol, gärna i de typiska julfärgerna. Det är ju så festligt med jul, och jag gillar att klä dem därefter. När de var små så var jag lite mer praktisk, men nu kör jag på. Det vi tycker är fint, och gärna lite ”mycket”. Ofta brukar Aline ha något i håret, Ian har en fluga och båda barnen har ”partyskor” (det är vad vi kallar inneskor, ballerinaskor och loafers).
jultrojor_Jultröja med gran, Zara Jultröja med ren och tomte, Ellos

Finns det några kläder som passar året runt och inte bara en helg på året, eller hur ska man tänka?

– Det är ju alltid bra att köpa plagg som kan användas fler gånger. Jag tycker ofta att man har bra användning av en festligare klänning eller skjorta. Så mycket kalas, högtider och annat som de används vid. Tänk då på att välja något annat än rött, och sen lägg till accessoarer för att få till det juliga. Då är det lätt att använda plaggen vid andra tillfällen. Rött är så himla förknippat med jul enligt mig, så därför brukar vi sällan använda det annars.
klanning_
Klänning, Lindex

Har du några tips på roliga accessoarer?
– Jag älskar flugan! Ian har alltid gillat den med, och rosetten. Men annars så kan man ha uppsättningar med hårsmycken, eller använda sig av sidenband, både i håret och på kläderna. De minsta barnen kan man ”slå in”. Haha, det låter konstigt, men Aline hade en vanlig body och byxor, sen satte jag ett rött sidenband runt magen, knöt en rosett och vips så hade hon en gullig juloutfit!
rosetter_byengbergRosetter, Byengberg

Snyggt framför skönt eller tvärtom?
– Alltid skönt, men även snyggt. Det går verkligen att kombinera. Många kläder idag är så himla fina och mjuka. En fin stickad tröja är ju hur skön som helst, eller en trikåklänning! Mys ju!
baby_julPyjamas med snögubbe, Zara Jumpsuit, Ellos.

Vad tycker du om att matcha kläder med sina barn?
– Jag tycker ju bevisligen att det är kul, om ni ser på vad jag hade på mig på vår glögg, med en väldigt matchande Aline. Men! Jag har tidigare varit lite anti. Nu känner jag mig splittrad, jag skulle aldrig matcha med något helt galet, men jag kan inte förneka att jag tycker det är kul. Kanske en röd kjol, eller att man har klänningar i samma färg.
skjortor_Skjorta med grön fluga, Lindex.  Skjorta med fluga, Zara.

Hur ska ni fira jul?
– Vi kommer flänga i jul. Först ska vi till Rasmus föräldrar på tidig lunch, sen blir det hem till mina föräldrar på kvällen för middag och presentöppning. Jag är ju irländska, så vi firar även den 25 då vi äter kalkon hos min familj, sen fyller Aline år den 26 dec. Ja, ni hör ju! Det är fullt ös! God Jul!
kjol_Kjol, Lindex.

Läs också

  1. Ull eller fleece - vad är bäst till barn? Experten förklarar!
  2. Därför får ditt barn kalla fötter – felet nästan ALLA föräldrar gör!
  3. Så får du vantarna att sitta kvar – Sheilas hemliga knep!