Jesper Rodhborn – ny pappabloggare på LOPPI

Vi presenterar stolt vår nya influencer på LOPPI – Jesper Rodhborn. Tvåbarnspappan som bytte kontorsveckor mot friare arbetstider och mer kvalitetstid med barnen. Jesper är gift med journalisten och TV-programledaren  Anna Brolin. 

Välkommen till LOPPI Jesper! Vem är du?

– Stort tack! Jag är en tvåbarnspappa som bytte karriärbana från VD för Red Bull Finland, med bas i Helsingfors, till att starta det egna bolaget A New Angle in Sweden AB och jobba som affärskonsult på hemmaplan när min första son föddes 2015. Därmed byttes även kontorsjobb och 60-timmarsveckor till frihet och möjlighet till mer kvalitetstid med barnen. För den sakens skull fortsätter jag att brinna för att utveckla nya affärer, trimma affärsmodeller och hjälpa människor med förhandlingar för att förbättra villkor – men nu gör jag det i egen regi och i kombination med att få vara mer närvarande under småbarnsåren. Tillsammans med min fru, Anna Brolin, har vi delat helt lika på föräldraledigheten från start, vilket jag tycker är ett vinnande koncept, inte minst för att göra relationen så jämlik som möjligt.

“Lever livet fullt ut”

– Ursprungligen kommer jag från Visby och tog mig via ett antal säsonger i Åre till Stockholm. Nu bor vi på Södermalm men som gotlänning har jag förstås svårt att släppa vår vackra ö och försöker besöka den och barnens ”famma” Gunilla så ofta som möjligt. Jag lever gärna livet fullt ut och vill inte låta åldern begränsa mig, därför jobbar jag på att ha balans. Tränar hockey så fort jag har möjlighet, gillar idrott i de flesta former och försöker klämma in en löprunda per dag. Samtidigt spenderar jag gärna en kväll på stan eller drar iväg på nån grym DJ-spelning ute i världen med mina vänner. Ja, där har ni en hyfsat korrekt beskrivning av mig i detta nu, med tillägg att min familj är det absolut viktigaste och finaste jag har i livet. Såväl den nya, som den jag vuxit upp med.

Hur känns det att börja blogga hos oss på LOPPI?

– Det känns hur kul som helst och jag är glad att jag tog möjligheten när den dök upp, men samtidigt är det inte helt okonventionellt och jag är beredd på en hel del gliringar från mina vänner, för även om jag är väldigt aktiv på sociala medier så var nog detta steg inte helt väntat ändå .

Vad kommer man som läsare få ta del av i din blogg?

– Livets ”ups and downs”, vardagen och verkligheten från en pappas vinkel. Hur det är att leva med en fru som har ett ganska speciellt jobb i tv-branschen med snabba puckar och kort framförhållning som familjen måste anpassa sig till, följa med på uppdrag osv. Sedan är det inte helt omöjligt att det blir tips och pepp från min syster Mia som arbetar i träningsbranschen och diverse vardagliga utmaningar från ett liv i rullstol via min bror Niclas, som bröt ryggen i en bilolycka när han var 19 år gammal vilket såklart präglat hela familjens liv.

Är livet som pappa som du tänkt dig?

– Både ja och nej. Jag var länge osäker på om jag skulle skaffa barn överhuvudtaget men sedan mötte jag min fru och efter att vår relation fick några år på nacken så kände vi oss både helt plötsligt redo och ville verkligen ha barn. Det gjorde att jag både var bra förberedd och villig att offra vissa saker. Hade jag fått barn innan jag var redo så hade jag nog inte blivit en så bra pappa, så jag är glad att jag väntade. Sen är det ju såklart svårt att vara beredd på precis allt, vissa saker måste man ju bara uppleva för att verkligen veta. Både det positiva och utmanande är på högre nivåer än jag trodde innan, det tror jag många föräldrar håller med om.

Här hittar du Jespers nystartade LOPPIblogg och här kan du följa honom på Instagram >>