Inte färdig men redo

I annonssamarbete med Moderna Försäkringar

Att föda för tidigt är en omtumlande upplevelse. Livet sätts på paus och tillvaron vänds upp och ner. Det kan därför kännas bra att vara förbered om det skulle hända dig.

En graviditet är fullgången efter 38 graviditetsveckor men varje år föds cirka 7000 barn innan vecka 37. Neonatalvården i Sverige har utvecklats enormt sedan mitten på 1970-talet vilket innebär att överlevnaden hos de för tidigt födda barnen är mycket hög och de flesta skrivs ut från neonatalvården utan komplikationer.

Tiden präglas ändå av oro, sorg och hopp där vardagliga bestyr hamnar långt ner på prioriteringslistan. Försäkringar kanske är det sista man tänker på, men de kan vara avgörande för hur den här perioden spelar ut sig.

Vill du veta mer om prematuritet och neonatalvård? Läs mer här >>

Här är viktiga riktlinjer när det gäller försäkringsskydd för nyfödda:

  • Se över innehållet i gravidförsäkringen innan ni tecknar den! De flesta bolag har som krav att barnet genomgår en hälsoprövning innan banförsäkringen beviljas.
  • Teckna och betala så tidigt som möjligt i graviditeten för då täcks sådant som kan dyka upp på KUB-test eller vid rutinultraljudet.

Alla barn har rätt till en bra barnförsäkring

För tidigt födda barn får ett heltäckande skydd hos Moderna Försäkringar.

Moderna Försäkringar anser att alla barn ska ha rätt till en bra barnförsäkring och därför erbjuder de, som enda försäkringsbolag, en barnförsäkring UTAN hälsoprövning om ni tecknat deras gravidförsäkring. Erbjudandet gäller i 14 dagar från födseln så utse en anhörig som får ansvara för att påminna er att tacka ja till erbjudandet. Den första tiden med bebisen är det lätt att glömma.

Försäkringsbolaget för dig som väntar eller har barn

Moderna Försäkringar har det mest omfattande skyddet för den gravida, barnet i magen och partnern. Sedan 2019 erbjuder även Moderna Försäkringar en förlossningsförsäkring för dig som gravid. Läs mer på mammastygn.se.

Erbjudande!
Med Moderna Försäkringars Gravidförsäkring Large får ni erbjudande om barnförsäkring UTAN hälsoprövning.
Teckna din försäkring här!

Artikelbild: OndroM/Shutterstock

AdvertisementAdvertisement