Hjälp! Hur ska jag klä mitt barn?

Snö, regn, slask och sen sol. Vädret skiftar minst sagt mycket nu och det kan vara svårt att veta hur du ska klä barnen. LOPPI har pratat med barnplaggsexperten Sheila Arnell för att få råd och tips. Vi pratade även om pasteller och djurprint som är några av vårens trender. Håll ut, snart är värmen här! 

Hej Sheila! Vilka print och färger är trendiga i vår och sommar?
– Åh! Rosa, som för vuxna syns även på barnens kläder, sen måste jag säga volanger, ränder (hello sailor!) och småmönstrat. Som vanligt är djurprint på barnkläder alltid poppis, men pasteller och volanger är det vi ser mest av.

Vad ska man ha för jacka på barnen nu när det skiftar så mycket i temperatur från den ena dagen till den andra?
– Skalkläder, som man bygger på med lager under för att se till att barnet är lagom varmt. Det är perfekt att kunna sätta på långärmat och fleece eller bara ha som den är. Den är ofta även vatten och vindtåligt, så skalplagget i sig är skyddande.

Läs också: Galon VS skalkläder – vad är bäst? 

Vilka plagg är ett måste för ett barn på våren och sommaren?
– Ur ett funktionsperspektiv skulle jag vilja säga sneakers och vindfleecen. Men ur ett vill ha perspektiv så skulle jag satsa på en blus med volang och metallic sandaler och en schysst keps.

Keps eller uv-hatt?
– Större barn – keps. För de mindre är UV-hatt eller solhatt perfekt. Polarn O. Pyret gör en med lite bredare skärm, den har räddat mina barn många gånger.

Läs också: Därför får ditt barn kalla fötter – felet nästan alla föräldrar gör 

Hur många par vårskor behövs?
– Man behöver nog ändå tre par, eller två om man spara in på den kostnaden. Antingen skinnkängor och gummistövlar/allvädersstövlar. Sen kan man lägga till sneakers om man vill och har möjlighet. Skinnkängorna är otroligt bra då de andas och håller smuts och väta borta, samt ger ofta barnets fot bra komfort. Men en springsko är perfekt lite varmare dagar.

Foto på Sheila: Sandra Rogers 

Tips på vårkläder och skor till barnen? Spana in Sheilas grymma recensioner här!

Recension: Skalbyxor
Recension: Dunjacka
Recension: Vindfleece
Recension: Vårskor 

Läs också

  1. Galon eller skalkläder? Så klär du barnet rätt
  2. Experten: Därför ska ditt barn aldrig bära halsduk
  3. Mät barnens fötter - så gör du!