Hjälp andra barn – dela din #lekglädje

Nu kan du hjälpa andra barn genom att dela med dig av din lekglädje under #lekglädje och #childhood på Instagram. Micki Leksaker har startat en kampanj där de skänker pengar till Childhoods arbete för barn i utsatthet.
– Vår vision är en roligare och bättre värld för våra barn, säger Kristin Stafström, marknadschef på Micki Leksaker.

”Lek är livsviktigt”
Micki Leksaker vill bidra till Childhoods arbete som ger utsatta barn bättre förutsättningar i livet.
– Lek är livsviktigt för alla barn. Alla barn har rätt att leka och genom vårt samarbete med Childhood vill vi ge fler barn en trygg barndom, full av lek och kärlek. Vår vision är en roligare och bättre värld för våra barn. Det försöker vi skapa genom att göra leksaker som lockar fram lek, men också genom att bidra till arbete som ger utsatta barn bättre förutsättningar i livet, säger Kristin Stafström, marknadschef på Micki Leksaker.

Så gör du för att dela din #lekglädje
Lägg upp en bild på Instagram som du tycker representerar lekglädje. Det kan till exempel vara en bild på dina barn när de leker. För varje uppladdad bild på Instagram under hashtagen #lekglädje och #childhood skänker Micki Leksaker 10kr till Childhood. Du behöver ha öppen profil för att taggen ska synas.

Det gör Childhood
World Childhood Foundation är en stiftelse som arbetar med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn. De kämpar för att ge alla barn möjlighet att utvecklas till starka, trygga och ansvarsfulla människor. Arbetet fokuserar främst på de barn som ofta glöms bort; barn som lever på gatan, på institution eller i en familj där föräldrarna inte orkar vara det som barnet mest behöver – trygga vuxna.

”Leken är en viktig del”
Barn som lever i utsatthet löper större risk att utsättas för våld och sexuella övergrepp. Målet är att inga barn ska behöva utsättas för någon typ av övergrepp och därför stödjer Childhood projekt som fokuserar på just de här barnen.
– Under alla år som Childhood funnits så har leken spelat en viktig roll i våra projekt. Vi vill att barn som utsatts för olika typer av övergrepp och bär på traumatiska erfarenheter även ska ha lyckliga minnen från barndomen. Genom leken skapas trygga barn därför känns det särskilt bra för oss att få samarbeta med Micki Leksaker. Barn har en otrolig förmåga att repa sig trots att dom gått igenom svåra saker, bara dom får möjlighet att vara just barn och i det är leken en viktig del, säger Ellika Mårtensson, affärsansvarig på World Childhood Foundation.

Du kan läsa mer om Claudia Galli Conchas samarbete med Micki Leksaker och Childhood i hennes blogg.