Hit måste du åka med barnen i sommar – 13 anledningar

I samarbete med De Danska Sydkusterna

Dags att koppla av och ha det mysigt och roligt. Nu kan du vinna en härlig semester för hela familjen. Vad sägs om ett häftigt inomhusbad med vattenrutschkanor och tropisk värme? Eller en djurpark där du får komma nära djuren på riktigt? De Danska Sydkusterna har mycket att erbjuda och ligger väldigt nära södra Sverige. Här är 13 anledningar att åka just dit i sommar. 

1. Tropiskt badland
Gillar du och barnen att bada och åka vattenrutschbanor? Då får ni inte missa Lalandia i Rødby som är Danmarks största inomhusbadland. Det är 28 grader i vattnet och 30 grader i luften, riktigt behagligt.

2. Hoppa trampolin
När ni badat klart i alla de olika bassängerna och åkt vattenrutschkanorna kan ni shoppa, spela minigolf, äta i någon av alla restauranger eller bowla. Det finns dessutom trampolin och en stor skridskobana att glida runt på.

Lala_414_udebassin

3. Bo i parken
För att få ut maximalt av Lalandia i Rødby går det bra att boka en av de 741 stugorna som ligger inne i parkområdet. Boka en egen stuga med en härlig uteplats där ni kan grilla och spela spel på kvällarna. Ni som bor på området får fri tillgång till Lalandia Aquadome, Monky Tonky Land och även familjeunderhållningen på torget.

4. Sandstrand 200 meter bort
Bara 200 meter från Lalandia i Rødby ligger en stor och härlig sandstrand som är perfekt för sol, bad, lek och vila.

5. BonBon-land – alla attraktioner ingår
På den stora nöjesparken BonBon-land, som ligger en timme från bron, hittar du Danmarks roligaste nöjespark. Här finns något för alla, stora som små. När du kommit in i nöjesparken ingår alla attraktioner.

BonBonLand_rutsjebane

6. Störta 180 grader rakt ner
För barn som är 2-5 år finns attraktioner de kan åka själva, och ännu fler om de åker i sällskap av en vuxen. För de större barnen finns bland annat en bergochdalbana som heter Vildsvinet som störtar 180 grader rakt nedåt. Garanterat pirr i magen! Barn under 90 cm går in helt gratis på BonBon-land.

7. Måsskit och hundlortar
Precis som det låter kommer BonBon-land från det klassiska godiset med namn som måsskit, hundlort och öronvax. På BonBon-land kan du köpa godis och du kan dessutom möta de populära maskotarna Öjvind Öronvax och Henry Hundlort i nöjesparken.

8. Se djuren på nära håll
Ta med familjen och åk till den stora safariparken Knuthenborg. Här åker du med bilen genom parken och på flera ställen får du möjlighet att lämna bilen och komma nära djuren. I parken finns bland annat vargar, lamadjur, zebror, strutsar och antiloper. Ta en tur bland de gulliga aporna, där får du även möjlighet att mata de små aporna.

KnuthenborgSafaripark_savanne

9. Se parken till fots
Du kan såklart se djurparken till fots också, men vissa delar kan bara besökas med bil av säkerhetsskäl. Visste du att parken består av 1000 djur? Det finns med andra ord massor att se!

10. Nyhet för barnen
Inne i Knuthenborg Safaripark finns Limpopoland som är en natur- och vattenlekplats med norra Europas brantaste vattenrutschbana. Nytt är “Kampala Express” som är en hundra meter lång och 6 meter hög bergochdalbana.

11. Regionens bästa hamburgare
När magen börjar kurra och hungern gör sig påmind finns det möjlighet att äta i restaurangerna i Knuthenborg Safaripark. Testa utsökta hemlagade hamburgare eller skäm bort familjen med mumsiga churros. Det går även bra att ha med sig en egen picknickkorg och avnjuta inne på området.

12. Danmarks bästa badstrand
Visste du att Marielyst Strand i Danmark har blivit utsedd till Danmarks bästa badstrand fyra år i rad? Stranden är bred och mjuk och perfekt för barnfamiljer de varma sommardagarna.

DDS_1370x700pxl_foto2

13. Res snabbt och bekvämt
De Danska Sydkusterna är nära Sverige och du tar dig enkelt över från Malmö via Öresundsbron med bil. Ni kan också åka med Scandlinesfärjan mellan Helsingborg och Helsingör, den tar bara 20 minuter.

Tävling!

Vinn presentkort för övernattning i en stuga på Lalandia i Rødby värde över 6500 kr. I priset ingår även inträde till Lalandia Aquadome och Monky Tonky Land, slutrengöring av stugan samt en gratis resa med bil till BorderShop i Puttgarden. Du vinner även en returbiljett för Öresundsbron (för en personbil upp till 6 meter) värde över 900 kr.