Här är barnkläderna som skyddar mot mygg & fästingar

I annonssamarbete med Reima


Stick iväg! Med värmen och ett aktivare liv utomhus kommer även de mindre efterlängtade småkrypen. Du kan skydda barnen mot insektsbett och fästingar med plagg från den revolutionerande barnkollektionen Anti-Bite från Reima och kläder från SunProof-kollektionen så är de skyddade från topp till tå.
– SunProof-kläder håller barn svala och har solskyddsfaktor 50 mot de skadliga strålarna, säger Ida Helmerius, butikschef på Reima i Mall of Scandinavia.

Myggbett som kliar, blodsugande fästingar och irriterande getingar hör sommaren till, men det finns en lösning som håller krypen borta. Lösningen stavas Anti-Bite och är en barnkollektion från Reima som består av bland annat jackor med hög spf i flera färger, strumpor, byxor och shorts. Se hela kollektionen här. Här är vad du behöver för en säker sommar.

Ida Reima

Anti-Bite-kollektionen består av bland annat sommarjackor i olika färger, strumpor, byxor och shortsDen lila jackan finns även för de minsta från storlek 80, Kannas.

Jacka skyddar mot mygg & sol

Naturen är spännande att utforska men det kanske inte är lika roligt när naturen och insekterna vill utforska dina barn. Reimas giftfria Anti-Bite-ytbehandling håller irriterande kryp på avstånd. Plaggen skyddar mot mygg, fästingar, knott, getingar, bin och bitande flugor på ett säkert sätt. Materialet har högt solskydd, är bekvämt och snabbtorkande. Ytbehandlingens avvisande effekt klarar minst 100 tvättar. Se hela kollektionen här.

Skydda huvudet

Det är lätt att bränna huvudet så en solhatt är att rekommendera en varm sommardag. Reimas SunProof-hattar är gjorda av återvunnet material och håller solens skadliga strålar borta från ansikte, nacke och huvud.
– SunProof-kläder håller barn svala och har solskyddsfaktor 50 mot de skadliga strålarna, i både vått och torrt. Om barnets hud skulle bli bränd på 10 minuter utan något skydd innebär SunProof-kläder säkert lekande i 500 minuter, alltså i mer än 8 timmar, säger Ida Helmerius.

Sunproof ReimaReimas SunProof-hattar är gjorda av återvunnet material. UV-overallen Atlantti skyddar barnen i mer än åtta timmar.

Plaska med solskydd

I vattnet och på stranden är badkläder ett givet plagg. Alla badkläder i SunProof-kollektionen från Reima är tillverkade i 80% återvunnen polyester som är helt spunnet från använda PET-flaskor. Badkläderna har spf 50 och skyddar mot UVA- och UVB-strålar. Alla plagg är givetvis giftfria!

Bada med solskydd – i kläderna! Badskor, rosa mönstrad bikini och bikini i lila.

Cool med Xylitol Cool

Reimas barnkläder som är tillverkade av det speciella materialet Xylitol Cool upplevs som svalare tack vare den unika svalkande ytbehandlingen. Den svalkande effekten kommer från xylitol och erytritol som är ätbara sötningsmedel, så behandlingen är helt naturlig och säker.
– Ytbehandlingen skapar inte bara en svalkande känsla, den sänker faktiskt hudtemperaturen med 1-3 °C. När plagget har burits i cirka 10 minuter aktiveras ytbehandlingen av kroppens fukt och börjar absorbera värme. Det är ett fantastiskt sätt som hjälper kroppens eget avkylningssystem att fungera ännu bättre, säger Ida Helmerius.

Xylitol cool tröja Harkat och t-shirt Vilpo. Med Xylitol Cool-teknologin sänks hudtemperaturen och det blir svalt och skönt. Redo för en svalare sommar? Spana in Reimas sommarkläder med Xylitol Cool-teknologi här. 


Ben utan bett

Utforska naturen och ge er ut på ett äventyr utan att behöva oroa er för bitande mygg och hungriga fästingar. Med Anti-Bite-byxor i ett bekvämt och stretchigt material slipper barnen mygg, fästingar och irriterande getingar. Ett måste för sommaren! Ytbehandlingens avvisande effekt på byxorna klarar minst 100 tvättar.

Från topp till tå

Håll insekterna borta från barnens fötter med hjälp av Anti-Bite-strumpor. De är giftfria och lurar till exempel fästingar att tro att det inte finns något gott att äta på dina barn. Det är tack vare det giftfria insektsmedlet IR3535 som maskerar doften av ditt barns hud. Insektsmedlet som finns i tyget på Anti-Bite-plaggen är säkert för miljön och skonsamt mot huden. Glas, kvistar och solens strålar kan skada små fötter på stranden eller vid poolen. Skydda barnens fötter med badskor där ovandelen av skon är tillverkad av ett solskyddande och snabbtorkande material. Skorna är enkla att ta på och går dessutom att maskintvätta.

Skydda barnen från topp till tå med strumporbyxor, jacka och hatt från Anti-Bite-kollektionen. Skydda även dig själv mot insekter då strumporna finns i storlek 38/41. Skydda fötterna med lätta sommarsneakers, Sujaus, med gummisula för bra grepp. 

Leverans utanför butiken

Reimas butik i Mall of Scandinavia följer självklart restriktionerna. Du kan ringa in din beställning på 073-500 62 02. Personalen plockar ihop produkterna, du betalar med swish och kan hämta upp utanför butik eller till och med i garaget vid överenskommelse.

Därför Reima

Reima har under de senaste 77 åren arbetat för att nästa generation ska vara redo för framtiden. Reima gör funktionella, giftfria, sköna och hållbara kläder som barnen tycker om att ha på sig i alla väder. Alla plagg är tillverkade för att hålla länge och för att användas av flera barn om och om igen.