Här är årets vinnare i LOPPIinfluencer Awards!

LOPPIinfluencer Award är ett nyinstiftat pris för influencers och varumärken inom mammamålgruppen som på olika sätt förtjänar att uppmärksammas lite extra. Tusentals röster strömmade in efter att de nominerade blivit offentliga och under höstens peppigaste event i magiska Eric Ericssonhallen på Skeppsholmen i Stockholm delades priset ut i 4 kategorier. Årets “Igenkänning”, “Storyteller”, “Newbie” och “Hjältemamma”. Här är alla fantastiska vinnare!

 

“Årets Igenkänning” – Fayme Elmén

“Ett besök på hennes kanaler får följaren att känna “exakt så är det!“ Hon delar med sig av det roliga, urspårade, sorgliga och vardagstrista livet bjuder på.”

Grattis, du har vunnit i kategorin ”Årets igenkänning”! Hur känns det att vinna det här priset? 
– Det känns jättekonstigt faktiskt. Jag tänker aldrig på att någon kanske vet vem jag är. Men det är kul att jag lyckats med det budskap jag velat dela. Jättekul att få bekräftelse på att det jag gör hjälper såklart! Men också lite läskigt, lite naket. Men mest tacksamt. Instagram gör jag för att jag gillar det, det ger mig något, och tydligen så känner många att jag ger saker tillbaka. Det är fint.

Många känner igen dig från tv-serien ”Unga mammor” där vi fick bekanta oss med dig, dina tre barn och din man. Men berätta mer om dig själv! Vem är Fayme?
– Jag är som vem som helst. Lite galen, gillar öl, tar en cigg ibland. Jag ogillar att bli satt på piedestal eller att över huvud taget vara i centrum. Jag är rätt osocial, trött och dryg. Men gillar att diskutera, provocera och älskar att baka och leka med barnen. Jag blev gravid som 17-åring, gifte mig vid 18 och tillsammans med min man Moltas jag tre barn, Colin, Leo och Mila.

Vad är det dina följare känner igen sig i tror du och vilka frågor brinner du för?
– Jag brinner väl för allt egentligen, haha. Men genus, psykisk ohälsa och kroppsacceptans ligger nära hjärtat. Jag tror att folk gillar min öppenhet. Inget blir inslaget eller förskönat. Det är som det är, jävligt ibland och alldeles underbart ibland, oftast lite av båda.

Vad skulle du säga att dina följare gillar mest? Vilka typ av inlägg?
– Av mina följares respons att döma älskar de Colins dans, mina dansvideor och mina texter.

Är det aldrig jobbigt att vara så öppen/sårbar inför en så stor publik?
– Nej. Jag är väldigt trygg i mig själv. Det som istället är jobbigt är att det känns som att alla tror jag är så himla självsäker, rolig och vettig. Och så träffar de mig och märker att jag bara är en helt vanlig 22-åring. Det känns jobbigt att det byggs förväntningar på vem och hur jag är.

Missa inte att läsa mer om Fayme och hennes familj på bloggen på vimedbarn.se och instagram! Hög igenkänning, humor, viktigheter, tråkigheter och dans utlovas!

 

“Årets Storyteller” – Cecilia Koch

”Vass på att producera content som berättar en historia och fångar sina följare. Jobbar tydligt och målmedvetet efter en röd tråd som älskas av många.”

Grattis till vinsten som ”Årets Storyteller”! Hur känns det?
– Tack! Det känns så klart som en otrolig ära att ett litet konto som mitt får den här uppmärksamheten. Mitt konto är väldigt personligt. Jag öppnar dörren till mitt och min familjs vardag. Det känns därför otroligt kul att få uppskattning för det man lägger ner sin själ i. Inte bara för mina följare, utan även som en dokumentation för mina barn.

Vem är du då? Kvinnan bakom instagramkontot ”raising.two.wildlings”?
– En 34-årig tvåbarnsmamma som uppfostrar barn mitt i Stockholms innerstad. Bor med min man, vår dotter Charlie 4 år, vår son Otis som är 3 månader och en väldigt hårig Norsk skogskatt. Jag är utbildad förskole- och lågstadielärare, men är just nu föräldraledig.

Vad får dina följare se på ditt konto och vad inspirerar dig?
– Det blir mycket barn och inslag från vårt hem. Jag försöker förmedla en varm känsla kring varje inlägg. Att detaljerna i bild och text tillsammans skapar en historia som mina följare kan känna igen sig i. Målet är att fånga magiska ögonblick i familjens vardag. Jag tror att det är stunderna i parken eller kring matbordet en helt vanlig torsdag som skapar minnen för livet. Det är dem jag vill föreviga. Målet är att ständigt att utveckla min fototeknik. Att bli ännu bättre på att fånga händelser ur nya vinklar och på nya sätt.

Hur mycket tid lägger du ner på ditt konto?
– Det varierar från dag till dag, så som livet som småbarnsförälder är mest. Men jag är mån om att varje inlägg, och flödet som helhet, ska hänga ihop. Bilder och text redigeras och finslipas därför ofta flera gånger innan publicering.

Vilka typ av inlägg skulle du säga att dina följare gillar mest?
– Definitivt bilder på mina barn, haha!

Vill du låta dig inspireras, drömma dig bort och njuta av vackra bilder och söta barn? Missa då inte Cecilias instagramkonto “raising.two.wildlings”.

 

 

”Årets Newbie” – Mimi Höglin

”Rykande färsk på området har hon startat sina kanaler under det senaste året och gläds nu över att följa utvecklingen och se dem växa i rekordfart.”

Grattis till vinsten! Hur känns det?
– Tack snälla! Det trodde jag aldrig, så himla kul! En väldigt rolig överraskning!

Berätta mer om influencern Mimi Höglin och vad vi får se på dina kanaler?
– Jag har nog aldrig riktigt sett mig som en influencer, tycker bara det är superkul med foto, video, redigering och content creation! Jag är en 29-årig tjej som driver eget bolag som frisör. Jag bor i Täby med min sambo Fredrik, våra tvillingsöner Leopold och Lorentz på 1 år, och Kenzo, vår pomeranian på 6 år. Jag delar med mig av tvillingarna, mat, inredning och outfits – lite smått och gott helt enkel! Men mina följare reagerar mest och bäst på bilder av pojkarna och bra selfies.

Varför tror du att du vann?
– För jag är väldigt ärlig och visar en ”riktigt” bild av hur mammalivet är på youtube. Det är därför jag älskar den kanalen. Instagram ser jag mer som en portfolio för fina bilder.

Varför/hur växte du så snabbt? Du har i skrivande stund nästan 9000 prenumeranter på din youtubekanal och över 11000 följare på instagram. Och detta har du byggt upp under det senaste året!
– Jag tror att jag har vuxit snabbt på youtube för att jag vågar visa både ”the good and bad sides”, och för att jag uppdaterar ofta. Mina följare vet exakt när det kommer en ny vlogg och det tror jag har genererat mycket. Gällande instagram har jag länge haft runt 5000 följare, men när grabbarna kom tickade det på. Antar att folk är intresserade av att följa en tvillingmammas vardag. Jag uppdaterar där 3 gånger per dag plus instastory.

Vad kommer vi få se hos dig framöver och hur ser du på framtiden som influencer?
– Mycket av entreprenörskap och bygga upp mitt bolag. Och mycket av min vardag som Mimi, inte bara mamma. Ska ju börja jobba med mitt ”vanliga” jobb som frisör igen! Jag hoppas bara att folk fortfarande gillar mitt content och vill fortsätta följa mig.

Gör som alla andra gjort det senaste året – kolla in Mimis youtube-kanal och instagram 

”Årets ”Hjältemamma” – Lisa Lindquist

”En mamma som går genom livets hårdare prövningar med bravur och hjälper andra genom att dela med sig av utmaningarna och glädjeämnena i livet.”

Grattis! Hur känns det att vinna det här priset?
– Tack snälla, det känns jätteroligt att få ta emot det här priset som jag så klart delar med hela min familj. Det här betyder oerhört mycket för mig. Det är ett kvitto på allt kämpande och att vi aldrig gav upp.

Vem är Lisa Lindquist? Berätta om dig själv!
– Jag är 26 år och bor i Tyresö i södra Stockholm tillsammans med min fästman och mina två barn, Charlie 1 år och Ellie 2 månader. För ganska exakt ett år sedan föddes vår son Charlie med en svår kromosomavvikelse som påverkat hans hjärta, syn och hjärna. Alla dessa fruktansvärda besked fick vi 12 timmar efter vårt akuta snitt och samtidigt fick vi beskedet att vi tyvärr bara kommer få ytterligare ungefär 12 timmar tillsammans innan hans lilla hjärta skulle sluta slå. Idag, 13 månader senare, står vi starkare än aldrig förr. Charlie har gått emot alla odds. Han mår mycket bättre än vad någon läkare kunde tro. Han är en levnadsglad kille som vet precis vad han vill. Mat är en stor passion, helst köttfärssås och spagetti. Han är vår stora kämpe som inte vill lämna oss. Vi har även fått möjlighet att ge Charlie ett syskon. Lillasyster gjorde entré 28 juni 2018. Lilla friska Ellie. Det var när kaoset var som värst vi plussade vi med henne. Plusset var där exakt 2 månader efter Charlies förlossningen. Jag och min fästman var förväntansfulla och livrädda men min kropp var inte rädd. Inte ett dugg. Vi har under ett år fått två fantastiska barn.

Du började blogga innan Charlie föddes. När ni fick reda på hans tillstånd, var det då självklart för dig att fortsätta dela med dig?
– Där och då ville jag radera allt. Ingenting var viktigt längre. Vi gick in och hade ett fokus och det var Charlie. Charlie behövde oss. När stormen hade lagt sig och vi hade fått flytta hem kände både jag och min fästman att vi ville dela med oss av vår historia. Vi kunde inte blunda och vi kunde inte heller låtsats att allt var bra. Vi skrev, raderade och skrev igen. Vi ville få ner det som kändes viktigt för oss. Vi ville hålla det på ett enkelt plan där allt som stod på bloggen var det som vi ville dela med oss av.  På så sätt kunde spekulationer tystas. Sedan fanns det en annan aspekt och det var att allt stod där. När orken till bland annat telefonsamtal tagit slut kunde jag dela med mig via bloggen. Vissa dagar och veckor kunde det bli många besök och det slutade med att vi drog samma historia flera gånger om och om, varje dag. Så allt stod där. Det blev enklare att ses över en kaffe och prata lite runtomkring allt som hänt. Jag får ofta frågan “Hur orkar du?” och då svarar jag genom att le. Allt blir lättare för varje dag som går.

Vad får du för reaktioner och gensvar av dina följare?
– Om människan kan överleva genom kärlek så har vi nog gjort det. Så mycket kärlek vi har fått och får fortfarande, dagligen, går knappt att ta på. Det läskiga är dock hur tydligt det är att man inte är ensam. För i en sån här krissituation kan man lätt känna sig väldigt ensam. Det är en läskig värld och man bär på många funderingar och rädslor som ingen kanske förstår eller kan svara på. Men vi är inte ensamma. Den medmänsklighet och alla hjälpande händer som vi fått uppleva är verkligen något utöver det vanliga. Det bästa med att ha min instagram och blogg är den kärlek och acceptans vi får där.

Vad kommer vi få se framöver hos dig? Hur ser du på framtiden som influencer?  
– Vi kommer fortsätta dela med oss av vår vardag tillsammans med Charlie och Ellie. Jag hoppas kunna fortsätta inspirera andra genom mina kanaler. Livet är fantastiskt men skört. Lev livet varje dag. Vinden kan vända när som helst men något vi lärt oss är att det blir bra ändå. Man lär sig leva i sin nya vardag och då gäller det att göra det bästa av situationen hela tiden. Man har 24 timmar varje dygn och det gäller att lägga sin energi på det som man tycker är viktigt.

In och följ bloggen Lisa och kämparsonen Charlie  och skicka kärlek och pepp på hennes instagram.