Halloween 2023 i Stockholm med barn: Tips på 9 saker att göra

Buuu… Halloween 2023 närmar sig. Planerar du att hitta på något kul med barnen i Stockholm? LOPPI har samlat alla tänkbara tips ni kan hitta på under Halloween 2023. 

Förutom julen är halloween många barns favorithögtid. Kontrasterna mellan rysliga teman och trygghet, bus och godis är som gjort för att ta ett barn med storm. Halloween 2023 ser ut att bli ett roligt äventyr!

 

Vilket datum är halloween? 

Halloween 2023 infaller 31 oktober. I år sammanfaller det med höstlovsveckan vecka 44 – så det är inte så noga vilket datum ni kan hitta på roliga grejer på! 

Är det en röd dag? Nej, just i år infaller halloween 2023 på en tisdag!

Läs mer: Halloweenpyssel för en ryslig familjefest – Kreativa Karin tipsar!

1. Spökvandring i Gamla stan

Okej, om du ska göra något med barnen i Stockholm under halloween 2021 så är det självklara valet att gå på spökvandring i Gamla stan. Här erbjuds det en rad olika, anpassade spökvandringar med olika teman. Spökturer, vampyrturer, mystiska källare, gravkammare… Har ni inte gått en spökvandring på halloween är det här ett måste!

Här kan du läsa mer om priser, tider och vad som gäller för halloween 2023. 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av ?????????? ????? ????? (@stockholmghostwalk)

 

2. Spooky Quest i Gamla stan

Du är väl inte rädd för spöken…? Spooky Quest Stockholm är som ett escaperoom med olika uppgifter via en app för att ta sig ur ett mysterium. Skräm dig själv och andra i deras temaquest ”Förlorade själar” – här kan du ta del av mer information. Halloween 2023 i Stockholm med barnen blir lite mer spännande när det görs interaktivt!

3. Mordvandring i Gamla stan

Döden, döden, döden… I Gamla stan i Stockholm erbjuds också spännande mordvandringar som är anpassade efter olika åldrar. I Gamla stan vilar stadens mörkaste hemligheter. Blodbad är bara början. Läs mer här.

4. Halloween på Nordiska museet

Vad sägs om att befinna sig i ett av Stockholms mest spöklika hus, mitt i stan på Djurgården? Ja, alltså, mitt i natten? Låter det spännande ska du boka biljett till deras ”Natt på museet” som är deras klassiska halloween-event. Här kan du läsa mer om när biljetterna släpps.

Passar åldrarna: 7-1000

5. Halloween 2023 på Gröna Lund

Mys runt bland utkarvade pumpor och fina dekorationer, eller sveps med på ett skrämmande äventyr på Gröna Lund! Se till att boka dina biljetter i tid, Grönan är omåttligt populärt när det vankas spökfest. Obehagliga varelser som förföljer dig – kommer det göra att du ens vågar dig in i spökhuset? Den som lever, eller inte lever, får se…

6. Halloween 2023 på Skansen 

Skansen erbjuder höstmarknad 2023. Där kan man ta del av mat och hantverk, historiska karaktärer och lustiga lekar.

7. Halloween 2023 på Medeltidsmuseet

Vi tänker slå ett slag för Medeltidsmuseet i Gamla stan i Stockholm. Speciellt på Halloween 2023, faktiskt! Ta ungarna till Medeltidsmuseet och upplev den interaktiva platsen dit många tar sina barn runt hösttider. Medeltiden är en epok fylld av lidande, smärta och mystiska betingelser. Hur nära vågar du gå till Galgbacken? 

Medeltidsmuseet har en stor pysselverkstad där du både kan pyssla drakar, riddarrustning och annat spännande. Rekommenderas varmt!

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Medieval Museum (@medeltidsmuseet)

9. Halloween i Tyresta nationalpark

Tyresta nationalpark erbjuder alltid roliga höstlovsaktiviteter. I oktober och november kan man se utställningen ”Skogens väsen” som är en mystisk utställning om folktron i skogen. Men du kan också bara lära dig att tända eld i skogen med tändstål, grilla korv och bara rysa och mysa med skogens mystisk precis så vacker och magisk den är i sig själv.

De har en fin tillgänglig barnvagnsslinga som går genom skogen, perfekt för dig med bebis.

Läs även: Allt om Halloween

Artikelbild: Pexels / Pexels

Läs också

  1. Halloweenkalas med barnen? 10 enkla tips för ett roligt och lyckat kalas
  2. Halloween 2023 – 17 enkla pysseltips att göra med barnen
  3. Datum för halloween 2023 - då går man "bus eller godis"