Halloween 2021 i Stockholm med barn: 9 saker att göra

Buuu… Halloween 2021 närmar sig. Planerar du hitta på något kul med barnen i Stockholm? LOPPI har samlat alla tänkbara tips ni kan hitta på. 

Förutom julen är halloween många barns favorithögtid. Kontrasterna mellan rysliga teman och trygghet, bus och godis är som gjort för att ta ett barn med storm. Halloween 2021 ser ut att bli ett roligt äventyr när restriktionerna börjar lätta.

Håll alltid koll på vilka restriktioner som gäller – och håll avstånd.

Vilket datum är halloween? 

Halloween 2021 infaller 31 oktober. I år sammanfaller det med höstlovsveckan – så det är inte så noga vilket datum ni kan hitta på roliga grejer på! 

Är det en röd dag? Nej, men just i år infaller halloween 2021 på en söndag!

Läs mer: Halloweenpyssel för en ryslig familjefest – Kreativa Karin tipsar!

1. Spökvandring i Gamla stan

Okej, om du ska göra något med barnen i Stockholm under halloween 2021 så är det självklara valet att gå på spökvandring i Gamla stan. Här erbjuds det en rad olika, anpassade spökvandringar med olika teman. Spökturer, vampyrturer, mystiska källare, gravkammare… Har ni inte gått en spökvandring på halloween är det här ett måste!

Här kan du läsa mer om priser, tider och vad som gäller för halloween 2021.

Passar åldrarna: 7-1000

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av ?????????? ????? ????? (@stockholmghostwalk)

2. Spooky Quest i Gamla stan

Du är väl inte rädd för spöken…? Spooky Quest Stockholm är som ett escaperoom med olika uppgifter via en app för att ta sig ur ett mysterium. Skräm dig själv och andra i deras temaquest ”Förlorade själar” – här kan du ta del av mer information. Halloween 2021 i Stockholm med barnen blir lite mer spännande när det görs interaktivt!

Passar åldrarna: 7-1000

3. Mordvandring i Gamla stan

Döden, döden, döden… I Gamla stan i Stockholm erbjuds också spännande mordvandringar som är anpassade efter olika åldrar. I Gamla stan vilar stadens mörkaste hemligheter. Blodbad är bara början.

Passar åldrarna: 0-1000

4. Gå på Jack-vandring på Stadsmuseet

Har du läst böckerna om Jack? Kanske har ditt barn läst böckerna i skolan? Böckerna är skrivna av författaren Martin Olczak och illustratören Anna Sandler och har blivit omåttligt populära tack vare sin underbara magi och mystik. Stadsmuseet erbjuder en vandring med Jakten på Jack-tema. Är det slutsålt kan ni knåpa ihop er egen vandring!

Passar åldrarna: 5-11 år 

5. Halloween på Nordiska museet

Vad sägs om att befinna sig i ett av Stockholms mest spöklika hus, mitt i stan på Djurgården? Ja, alltså, mitt i natten? Låter det spännande ska du boka biljett till deras ”Natt på museet” som är deras klassiska halloween-event. Här kan du läsa mer om när biljetterna släpps.

Passar åldrarna: 7-1000

6. Halloween 2021 på Gröna Lund

Mys runt bland utkarvade pumpor och fina dekorationer, eller sveps med på ett skrämmande äventyr på Gröna Lund! Se till att boka dina biljetter i tid, Grönan är omåttligt populärt när det vankas spökfest. Obehagliga varelser som förföljer dig – kommer det göra att du ens vågar dig in i spökhuset? Den som lever, eller inte lever, får se…

Passar åldrarna: 0-1000

7. Halloween på Skansen

Skansen brukar ha en höstmarknad som är inställd i år på grund av pandemin. Det är dock öppet som vanligt, och en kuslig promenad genom det gamla hedniska Sverige är nog så kusligt ändå.

Passar åldrarna: 0-1000

8. Halloween på Medeltidsmuseet

Vi tänker slå ett slag för Medeltidsmuseet i Gamla stan i Stockholm. Speciellt på Halloween 2021, faktiskt! Ta ungarna till Medeltidsmuseet och upplev den interaktiva platsen dit många tar sina barn runt hösttider. Medeltiden är en epok fylld av lidande, smärta och mystiska betingelser. Hur nära vågar du gå till Galgbacken? 

Medeltidsmuseet har en stor pysselverkstad där du både kan pyssla drakar, riddarrustning och annat spännande. Rekommenderas varmt!

Passar åldrarna: 0-12 år

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Medieval Museum (@medeltidsmuseet)

9. Halloween i Tyresta nationalpark

Tyresta nationalpark erbjuder alltid roliga höstlovsaktiviteter. I oktober och november kan man se utställningen ”Skogens väsen” som är en mystisk utställning om folktron i skogen. Men du kan också bara lära dig att tända eld i skogen med tändstål, grilla korv och bara rysa och mysa med skogens mystisk precis så vacker och magisk den är i sig själv.

De har en fin tillgänglig barnvagnsslinga som går genom skogen, perfekt för dig med bebis.

Passar åldrarna: 0-1000

Läs även: Allt om Halloween

Artikelbild: Pexels / Pexels

Läs också

  1. Halloweenkalas med barnen? 10 enkla tips för ett roligt och lyckat kalas
  2. Halloween 2022 – 17 enkla pysseltips att göra med barnen
  3. Datum för halloween 2022 - då går man "bus eller godis"