Guide: Barnskor - så hittar du rätt par för rätt väder

I annonssamarbete med Reima

Barns fötter växer betydligt snabbare än vad vi tror. Till våren är det ofta dags att uppdatera med nya par. Skor för regn, sol och allt däremellan!

Vintern börjar tacka för sig och våren väntar runt hörnet. Vad är skönare än att få byta ut vintergarderoben mot en för vår och sommar? Särskilt efterlängtat hos de minsta som slipper krångla med alla ytterplagg och klumpiga skor. Vi vet också med oss att aprilvädret kan bjuda på en hel del äventyr. Därför har vi valt skor ur Reimas välsorterade sortiment och som bekant finns inga dåliga väder…

Regn och slask

Ingen vår utan plask i vattenpölar! Ett par gummistövlar är ett måste i barnets skogarderob. Välj gärna ett par i färg. Barn tar helst färgglatt när de själva får välja. Alla skor från Reima är enkla för barn att ta på och av och påklädningen slipper bli en kamp.

Ankelstövlar Reima

Gummistövlar med lågt skaft som ökar barnets rörlighet! Passar små och stora barn vilken blöt dag som helst! Urtagbara innersulor med Happy Fit-tryck som hjälper dig att se om storleken är rätt. Här i röd och gul.

Klassiskt aprilväder

Ena sekunden kvittrar fåglarna i vårsolens sken för att nästa stund ersättas av hagel och stormbyar. Då gäller det att ha ett par skor som funkar i alla lägen.

Wetter och Passo Reima

De vattentäta vår- och höstskorna Keveni både värmer och skyddar mot väta så barnen håller sig torra genom dagen. Här i grå/rosa och röd/grå.

Molnigt

Midseason kallar man det på engelska, alltså mittemellan-perioden mellan vinter och varm vår, mellan sommar och vinter. Det är fortfarande för kallt för sneakers men för varmt för vinterskorna.

Passo Reima

Skon Passo från Reima är 100% vatten- och smutsavvisande och innehåller inga miljöfarliga ämnen. Den är perfekt för perioden mars till maj och september till december. 
Här i beige/gul och rosa.

Våren kom till slut

Så plötsligt kommer de dagarna när man knäpper upp jackan, plockar undan mössor och vantar och tar fram vårskorna. Reimas sneakerskollektion är enkla att ta på sig och lätta att sköta.

Sneakers Reima

Alla skor från Reima är helt smuts- och vattenavvisande utan det miljöskadliga ämnet fluorkarbon. Hitta dina favoriter i Reimas sneakerskollektion här!

Två av tre barn har för små skor

Det är lätt att missbedöma storleken på barns fötter. Barns fötter kan växa mycket på bara en månad och därför är det bra att prova ut rätt storlek. Faktum är att två av tre barn går runt i för små skor.
– Det är inte ovanligt att föräldrar kommer hit med sina barn och ber oss ta fram storlek 25, men när vi mäter barnets fot ser vi att de i själva verket har storlek 29, säger Ida Helmerius, expert på barnkläder och butikschef på Reima i Mall of Scandinavia.

Leverans utanför butiken

Barns fötter ser olika ut, därför är det viktigt att man provar ut rätt modell just för ditt barn.
Reima hjälper dig i butik att ta fram rätt modell som passar ditt barns aktiviteter. Butiken följer självklart restriktionerna och tar emot swish så om så önskas kan man ringa in sin beställning på 073-500 62 02. Personalen plockar upp ihop din beställning och levererar utanför butik alternativt enligt överenskommelse vid parkeringen.

Små fötter – stora äventyr!

Reima har tagit fram en urtagbar innersula, Happy Fit, som hjälper dig att se om storleken på skon är rätt. Med ett Happy Fit-tryck får du garanterat rätt storlek och dessutom slipper barnet mäta foten. I butiken kan du alltid få hjälp att prova ut rätt sko för just ditt barn.

Happy fit Lountuu

Med ett Happy Fit-tryck får du garanterat rätt storlek. Lountuu är en lätt och bekväm sko för aktiva lekar och finns i flera färger. 

Därför skor från Reima

Reima har under de senaste 75 åren arbetat för att nästa generation ska vara redo för framtiden. Årets skokollektion från Reima är grönare och skönare än någonsin. Alla skor från Reima är helt smuts- och vattenavvisande utan det miljöskadliga ämnet fluorokarbon. Dessutom går de att tvätta i 30 grader i tvättmaskinen. Reima gör funktionella, sköna och hållbara skor som barnen tycker om att ha på sig i alla väder. Hitta skor här!