Grattis alla mammahjältar!

I annonssamarbete med Moderna Försäkringar

Snart är det Mors dag och enligt oss är alla mammor hjältar värda att uppmärksammas varje dag.  Initiativet mammastygn.se är en samlingsplats för alla som har fött barn eller planerar sin förlossning.

Att bära och föda ett barn är en sann hjälteprestation! Förlossningen och mötet med sitt nyfödda barn glömmer man aldrig. Tillsammans med minnena finns ibland andra spår av förlossningen: kroppsliga och kanske mentala.

Varje år sys en miljon stygn i samband med förlossningar.  Stygn och ärr som mammor bär med sig genom livet – och inte alltid vågar prata om eller göra någonting åt. Det vill man uppmärksamma i initiativet mammastygn.

En samlingsplats för mammahjältar

Vad är då mammastygn? Man kan bäst beskriva det som en samlingsplats för mammor med information om förlossningen och tiden efteråt, samt var hjälpen finns – om man skulle behöva den.

Därför behövs mammastygn.se

Fram till nu har du som kvinna kunnat försäkra din graviditet och ditt barn, men inte din förlossning. Om du får en förlossningsskada som ger bestående men eller kräver eftervård så har du maximalt kunnat få ut en (liten) engångssumma för sveda och värk. Men ingen faktisk hjälp. Försäkringsbolag har konsekvent undantagit förlossningsskador som försäkringsbara skador. Moderna försäkringar är det första försäkringsbolaget som erkänner förlossningsskador som försäkringsbara skador. Förutom det medicinska skyddet så innebär den nya försäkringen mindre oro för den gravida som istället kan fokusera på den stundande förlossningen och mötet med sin bebis.

Läs mer om hur du kan förbereda din förlossning eller få rätt vård på mammastygn.se

Advertisement