Gör vårfint i barnrummet - 3 enkla steg

I annonssamarbete med Boråstapeter

När solljuset letar sig in i sovrummet redan på morgonen, ja, då vet man att våren är här. Med ljuset kommer också längtan att göra fint där hemma. Vi börjar med barnrummet!

Begreppet ”vårstädning” kommer sig av vår längtan att rensa ut, städa och göra fint efter en lång och mörk vinter. Särskilt barnrummen brukar behöva en ordentlig genomgång så här års. Dels växer barnen och deras behov och lekmönster kan se helt annorlunda ut nu än för bara ett halvår sedan, dels har leksaker en tendens att samlas på hög. Men var börjar man? Vi hjälper dig att med enkla medel få ett helt nytt barnrum.

1.Rensa

Ta fram tre svarta sopsäckar eller tre flyttkartonger/förvaringslådor. Märk dem med ”spara”, ”kasta” och ”ge bort”. Gå sedan igenom varje leksak och pryl och lägg dem i någon av de tre högarna. Tips! Man behöver inte ha alla leksaker framme samtidigt. Att ha för mycket saker gör det svårt för barnet att välja. Variera hellre saker så blir en gammal leksak som ny när den kommer tillbaka efter några veckor.

2.Tapetsera

Det enklaste och roligaste sättet att förnya barnrummet är att tapetsera. Det är inte svårt att göra själv och är ett lagom stort projekt att ta på sig för barnfamilj.  En barntapet adderar inte bara färg och värme till rummet, det blir även enklare att inreda eftersom du får en given bas att utgå från. Med fina mönster hämtade från djur- och växtriket, som den här nya kollektionen från Boråstapeter, kommer tapeten garanterat väcka fantasin hos småfolket.

3.Organisera

Var sak på sin plats! Boråstapeters samarbete med Newbie har resulterat i en kollektion lekfulla och samtidigt harmoniska tapeter för barnrummet.

Små lådor, korgar, kartonger, boxar. Idag finns det hur mycket fint som helst att välja på för den som gillar att organisera. Just i barnrummet är det en särskilt bra idé. Det blir lättare att hitta – och lättare att städa när var sak har sin bestämda plats. Samla till exempel alla mjukdjur i flätade korgar, låt pennor, pärlor och annat pyssel på i askar och lådor. Det hela blir både dekorativt och väldigt praktiskt.

Här hittar du tapeter till barnrummet från Boråstapeters kollektion Newbie.

Och här kan du beställa ett tapetprov!