Gör babyshowern till en skrattfest med roliga lekar

babyshower lekar

Roliga lekar är ett måste på en babyshower, och självklart måste lekarna passa bra vid just detta tillfälle. Här kommer några tips på roliga lekar att planera in på babyshowern.

1. Gissa datum, tid, vikt och längd

Det här är väl nästan en självklarhet på en babyshower – att gästerna får gissa när bebisen kommer. Förutom datum och klockslag kan man även gissa längd och vikt. Om man inte har tagit reda på barnets kön, eller inte har berättat för någon så kan gästerna även gissa om det blir en pojke eller flicka. Här får man förstås inte veta vem som hade flest rätt eller kom närmast förrän bebisen är född, men det kommer definitivt vara kul att gå igenom gissningarna när bebisen väl har kommit ut.

2. Gissa barnmaten

En enkel, men samtidigt rolig lek. Här kan man tävla i par, där den ena har ögonbindel och den andra matar ”bebisen” med barnmaten. Den som blir matad ska sedan gissa vad det är för mat, och man får poäng för varje rätt svar.

3. Spotta napp

Även detta är en enkel lek! Det här går helt enkelt ut på att deltagarna ska stå uppradade med varsin napp i munnen, och sedan försöka spotta nappen så långt som möjligt. Här kan man köra flera omgångar, till exempel med tre i varje grupp, och den som vinner går vidare till nästa omgång och får möta övriga vinnare i en avgörande omgång.

4. Quiz om graviditet och/eller bebisar

Ett quiz är nästan ett måste på firanden av olika slag, och på en babyshower ska frågorna förstås handla om graviditet eller bebisar – eller både och. Är man utomhus kanske en tipspromenad passar bättre, men då kan det vara en bra idé att alla får lämna sina mobiler så att det inte blir något fuskande.

5. Gissa bebisen

Detta är en klassiker på babyshowers. Alla deltagare tar med en bild på sig själv som bebis, och dessa bilder placeras på rad. Alla får sedan papper och penna och får helt enkelt gissa vem det är på bilden. Här kan det vara en fördel om den som håller i babyshowern inte tävlar själv, för då kan den personen ansvara för att märka upp bilderna och rätta svaren på ett smidigt sätt.

6. Säg inte bebis

Den här tävlingen har bara en enda regel – säg inte ”bebis”. Börja gärna direkt när gästerna kommer, och låt det pågå tills babyshowern är slut. Ge varje gäst fem klädnypor var att sätta på tröjan, och varje gång någon säger ordet ”bebis” måste den ta bort en av sina klädnypor. Den som har flest klädnypor kvar när babyshowern är över har vunnit.

Artikelbild: Envato.com

Läs också

  1. 50 kluriga och roliga gåtor och tankelekar för barn
  2. Femkamp: 11 nyårslekar som man kan göra inomhus
  3. 15 roliga midsommarlekar att göra med barnen
  4. Skoluniformerna runt om i världen som du måste se