Fotbollsfrun Josefin Lustig: “Ibland spyr jag på det här livet”

Josefin Lustig delar med sig av livet som fotbollsfru i senaste LOPPImagasin

Lyx, kändishäng och glamour – är det också vad du tänker på när du hör ordet “fotbollsfru”? LOPPIs toppbloggare, Josefin Lustig, har familj med fotbollsstjärnan Mikael Lustig, delar med sig av en annan sida av myntet för LOPPI.

De har ett hus på 300 kvadratmeter i Västerås som de bara besöker tillfälligt, eftersom familjens bas just nu är Glasgow i Skottland på grund av Mikaels kontrakt med Celtic. Var i världen de kommer bo om ett år, när kontraktet tar slut, vet inte Josefin Lustig, 28.

Josefin och Mikael Lustig träffades faktiskt genom fotbollen, som även är ett stort intresse för Josefin som var aktiv inom sporten som tonåring i Västerås. Under deras åtta år tillsammans har Mikael hunnit bli landslagsstjärna och paret har blivit föräldrar till döttrarna Lucia och Lexie.

Mer ensamt än glamoröst

För LOPPI visar Josefin inte bara upp sitt toppinredda hem, utan delar också med sig av förlossningarna med barnen. Hon berättar också att livet som fotbollsfru är mer ensamt än glamoröst.

– När Mikael väl är hemma är han väldigt mycket med barnen och även om jag är tacksam över det vi har kan jag ibland spy på det här livet. Att vara fotbollsfru är långt ifrån så glammigt som folk verkar tro. Visst, vi behöver inte spara pengar till en barnvagn, men vissa dagar vill jag bara lägga mig ner och gråta.

Efter att familjen skaffat sin andra bas i Västerås har det känts bättre, och Josefin påminner sig själv om att den speciella livsstilen inte kommer pågå för all framtid.

– Så länge Mikael kan spela kommer han göra det. Det finns de som spelar till de har fyllt 40 och om han inte blir skadad kommer han fortsätta. Han har ett år kvar på sitt kontrakt med Celtic, sedan vet jag inte var vi kommer flytta. Det är jobbigt att inte veta hur det blir i framtiden, men jag har vant mig vid det nu.

Missa inte att följa Josefins vardag i hennes blogg, här!

 

Läs också

  1. Gör ditt eget skåp - Josefin Lustig tipsar!
  2. 5 middagstips hela familjen kommer älska
  3. Galon eller skalbyxor? Barnplaggsguiden reder ut skillnaden!