Filippa Rådin: Hyllar kärleken på årets Pride

Det är Prideyra i Sverige och i år är det dessutom Europride! Festivalen syftar till att lyfta HBTQ-frågor och skapa en frizon för homo-, bi- och transsexuella, queerpersoner och de könsuttryck som finns inom HBTQ-rörelsen. Detta är självklart något vi på LOPPI ställer oss bakom!

Imorgon lördag går det stora Pridetåget genom Stockholms gator med start på på Kungsholmstorg till Östermalms IP. Och lördagen den  18 augusti är det dags i Göteborg. Vi passade på att ställa några frågor till LOPPIS influencer Filippa Rådin i samband med årets Pridefest.

Hur ser din medverkan ut i årets Pride?
– I år är det Europride och Anja var en av invigningstalarna. Så vi var såklart på invigningen men sedan kan man ju inte missa schlagerkvällen!!

Läs mer: Filippas blogg om Anjas tal!

Vem vill du helst se i Pridetåget?
– Mig och Anja! Men tyvärr kommer vi inte kunna gå i år av olika anledningar.

Varför är Pride så viktigt?
– Det är viktigt att visa att kärleken är levande och inte har några som helst begränsningar. Priden är till för alla. Det är gemenskap och ett viktigt budskap att du får vara den du är oavsett.

Hur tycker du man som förälder ska prata med sina barn om HBTQ och människors rätt att vara den de är? 
– Jag tror att grunden för att älska andra är att känna trygghet i sin egna person, därför försöker vi ge våra barn den styrkan och verktyg att våga vara den de vill vara. Sedan tror jag inte man ska komplicera det allt för mycket, barn är bra mycket mer vidsynta än vi vuxna och jag tror att det är viktigare att fundera på hur vi själva pratar om andra människor än att bekymra sig över hur vi ska ta “snacket”.

Läs också: Filippa och Anja hyllar kärleken i musikvideo