Filippa Rådin: Det är dags att ta nästa steg!

Stockholm Pride, Nordens största Pridefestival, pågår för fullt och lyfter allas rätt till kärlek och att vara den man är. Festivalen syftar till att lyfta HBTQ-frågor och skapa en frizon för homo-, bi- och transsexuella, queerpersoner och de könsuttryck som finns inom HBTQ-rörelsen. Detta är självklart något vi på LOPPI ställer oss bakom!

Imorgon, lördag den 5 augusti kl. 13.00, går den stora Prideparaden av stapeln. Den börjar vid Kungsholmstorg och avslutas vid Östermalms IP.
Inför paraden ställde vi fem snabba frågor kring Pride till LOPPI:s toppbloggare Filippa Rådin. Hennes svar hittar du här! 

Varför är Prideveckan viktig? 
– För att glädjas, synliggöra och påminna om att kärleken kan se olika ut.

Vem skulle du helst vilja se i Pridetåget på lördag? 
– Mig själv och min fru, Anja Pärson.

Vad är ditt roligaste Prideminne?
– Vi har inte haft möjligheten att gå på Priden tidigare. Men för tre år sedan gifte sig Anja och jag lördagen den 2 augusti, under Prideparaden Så det får vi väl räkna till vårt bästa Prideminne. Vi ska se till att kunna gå i Pridetåget nu på lördag och det ser vi fram emot jättemycket!

Hur tolkar du årets tema “Redo för nästa steg”? 
– Sverige är ett föredöme när det gäller HBTQ-frågor men att tro att vi är hundraprocentiga är att vara naiv. Vi kan bli bättre och nu är det dags att ta nästa steg!

Hur tycker du man som förälder ska prata med sina barn om HBTQ och människors rätt att vara den de är? 
– Jag tror att grunden för att älska andra är att känna trygghet i sin egna person, därför försöker vi ge våra barn den styrkan och verktyg att våga vara den de vill vara. Sedan tror jag inte man ska komplicera det allt för mycket, barn är bra mycket mer vidsynta än vi vuxna och jag tror att det är viktigare att fundera på hur vi själva pratar om andra människor än att bekymra sig över hur vi ska ta “snacket”.

Filippas blogg hittar du här 

Förra året medverkade Filippa och hennes fru Anja Pärson i musikvideon till den officiella Pridelåten – “Kärleken är vi” med Evelina Olsén. Deras kärleksfulla deltagande kan du se i videon nedan.

Läs också

Filippa och Anjas bröllopsdag
Filippas 10 snabba restips