Fars dag-pyssel – 6 förslag på present att göra med barn

På söndag den 13 november är det dags att fira alla underbara pappor på Fars dag 2022! Överraska världens bästa pappa med fars dag-pyssel – här kommer tipsen ni kan använda er av.

Fars dag närmar sig med stormsteg. Har varken du eller barnen klurat ut hur ni ska överraska pappan i huset än? Lugn, LOPPI har laddat upp med sex tips på pyssel som snabbt och enkelt resulterar i fina fars dag-presenter. Det mesta som behövs till de olika pysslen är sånt en småbarnsfamilj ofta redan har hemma, så förhoppningsvis behöver ni inte ens springa till affären!

Läs också: ”Present till fars dag – bloggarnas bästa tips”

 

6 pysseltips till fars dag!

 

1. Hylla pappa med ett pärlat fars dag-kort

Kreativa Karin visar hur du gör ett pärlat fars dag-kort tillsammans med ditt barn!

Alltid lika Kreativa Karin visar på LOPPItv hur du tillsammans med ditt barn sätter ihop en tavla, eller ett kort, av en klassisk pärlplatta. Det här blir inte bara en personlig och rolig present, utan också en mysig och (eventuellt) lugn stund av kvalitetstid tillsammans med ditt barn. Här kan du se hur du gör för att pyssla ett fars dag-kort med pärlor!

2. Ge ett presentkort som gör livet lättare

Alla föräldrar har väl någon gång önskat sig bort från såväl diskberg och dammsugsmaraton, som utmaningen att komma på och laga kvällens middag? Plocka fram papper, pennor och kanske lite glitter och paljetter och låt barnen sätta ihop ett presentkort på just det där som alla föräldrar drömmer om att få vila från ibland. Låt barnen välja om de vill ge bort ett diskrace eller en middag – eller kanske både och?

3. Baka till fars dag

Baka något gott till världens bästa pappa på fars dag – kanske något ni vet att han gillar lite extra mycket? Pimpa med hjärtströssel eller något annat gulligt, så blir nog pappa jätteglad!

Läs också: ”Världens bästa kladdkaka? Här är 11 recept du kommer älska!”

4. Porträttera familjen

Vilka gör de härligaste familjeporträtten? Barnen såklart! Kitta dem med papper och pennor i olika färger och utmana dem att porträttera familjen. Vi lovar, pappan kommer bli lika bubblig inombords som rörd av den här megagulliga presenten.

5. Skriv en fin dikt

Far är rar… Ja, eller något annat gulligt.

6. Skriv ut Instagram-bilder

Välj ut några fina Instagram-bilder eller andra bilder som ni tycker är extra fina och gör ett litet fotoalbum med er tillsammans som familj. Är ni en bonusfamilj är det perfekt tillfälle att rama in och förstärka er gemenskap tillsammans!

Läs också

  1. 10 värdefulla tips som alla föräldrar behöver
  2. 10 klockrena barncitat - er topplista!