Elina Casell: “Det var dags för en ny utmaning”

Elina Casell header

Elina Casell är tvåbarnsmamman boende i USA som syns i programmet Playmakers på TV4 Play. Nu ansluter hon som ny toppbloggare på LOPPI med bloggen Elina Casell. Vi tog ett snack med Elina om livet i USA, att separera, det egna företaget och hennes nya inriktning i karriären. 

Hej Elina! För de som inte känner dig sen tidigare – hur skulle du beskriva dig själv? 

– Jag skulle nog beskriva mig själv som en tjej som älskar att utmana sig själv, jag har ett driv som jag vill försöka smitta av mig på andra, jag vill få andra att gå efter det dom vill och våga utmana sig själva i livet! Jag har ett stort intresse för mode, inredning, mat och hälsa! Jag är också egenföretagare och nyskild tvåbarnsmor…

Hur känns det att börja blogga på LOPPI? 

– Jag är supertaggad! Det känns som en nystart och det är precis vad jag behöver just nu och jag hoppas att gamla som nya läsare alla kommer känna en inspiration och är taggade på att följa mig i mitt nya kapitel av livet!

Vad får man som läsare av din blogg följa med på? 

– Jag bor ju i USA och driver eget företag och nu är jag ju nyseparerad ensam mamma också, så man kommer få ta del av mina tankar kring allt egenligen och min lite annorlunda vardag i USA och nu på sommaren i Sverige. Sen också allt däremellan som jag har intresse för såsom mode, mat, hälsa och inredning!
Jag lever ju ett ganska annorlunda liv gentemot den svenska normen som dom flesta kanske har, vilket nog gör att det finns ett intresse att få en inblick i hur det är, både det positiva och det negativa i att leva så som jag gör och det är precis vad du får på min blogg. Jag försöker vara så ärlig och öppen i det jag skriver som jag känner att jag kan vara! Sen har jag självklart massor av bilder som jag vill försöka inspirera med!

Elina Casell blogg

Vi har ju kunnat följa ditt liv som “hockeyfru” Arizona i serien Playmakers – hur skiljer sig familjelivet i USA från familjelivet i Jönköping? 

– Nu är ju min livs situation lite annorlunda eftersom att jag är separerad från min dåvarande man men om man jämför familjeliven i USA från Sverige så kan jag inte riktigt svara på hur det är egentligen i Sverige eftersom vi har bott i USA i 11 år och bara är hemma 3-4 månader på sommarhalvåret, så har man inte riktigt fått sig en hel bild i hur livet här i Jönköping skulle vara egentligen. Men när man väl är hemma i Sverige så är ju största skillnaden självklart att man har sin familj och nära och kära här som finns där och hjälper en med barnen och man faktiskt är delaktig i kalas och allt sånt som man kanske missar när man bott i USA.

I maj blev det offentligt att du och Niklas, din dåvarande man, separerar efter 11,5 år ihop – hur är livet som ensamstående mamma?

– Ja precis, det är ju en livsomställning så klart och det har varit en jobbig period, speciellt när man har barn och försöka hitta vad dom nya rutinerna och den nya vardagen är. Men på grund av hur jag har levt innan så har jag varit väldigt mycket själv och fått ta största delen av ansvaret med barnen redan sedan innan, så på så sätt så är jag van vid det och det är inte så stor skillnad. Det som är absolut jobbigast är ju att vänja sig vid dom tiderna man inte har barnen nu när man som jag är van vid att vara med dom hela tiden och nu ska dela upp tiden emellan “mamma” och “pappa”. Men det viktigaste är nog att ha bra kommunikation med barnens pappa och det tycker jag verkligen vi har och att man bara är positiv och ger barnen mycket kärlek så kommer allt annat att lösa sig!

Berätta mer om ditt företag, du driver klädmärket ELINA CASELL sedan 2016. 

– Jag startade mitt klädmärke för två år sedan nu, min första kollektion var bara tjejkläder och sålde slut vilket var jättekul. Min nuvarande kollektion kom ut ganska så nyligen och då släppte jag även en manskollektion, det kändes väldigt spännande att få göra något nytt! Ni kan kika in hemsidan och kollektionerna på elinacasell.com

Du ska ju börja plugga till inredningsarkitekt – hur kommer det sig och kommer man kunna anlita dig sen? 

– Ja det stämmer! Inredning har alltid varit ett stort intresse, precis som med mode så är det ett slags skapande och det är det jag mår bäst av att få göra.  Jag måste få göra något kreativt. Inredning är något jag alltid har tyckt varit intressant och velat lära mig mer om! Jag har vid flera tillfällen fått förfrågan av folk i USA om jag kan styla deras hem, så nu kände jag att det var dags för en ny utmaning och att det här skulle passa mig perfekt! Sen eftersom jag inte vet hur min livssituationen kommer se ut efter detta året (jag kommer bo kvar i Arizona den här “säsongen” också) så vill jag ha en plan B ifall det nu skulle bli så att jag blir kvar i USA en längre tid framöver. Jag tror att detta är ett bra alternativ för mig karriärmässigt. Jag vet det finns ett stort behov och efterfrågan efter skandinavisk design och inredning i USA och jag ser det egentligen som ett bra tillfälle för mig att få fram det. Och självklart kommer man kunna anlita mig sen – även i Sverige!

Sist men inte minst, har du något life hack till andra mammor att dela med dig av? 

– Att alltid ha lite snacks med sig i ziplock påsar, ha några i väskan och några i bilen och klämmisar! Jag köper alltid dom med bara grönsaker i för att se till att barnen får i sig det också!

Följ Elina Casell på Instagram @elinacasellofficiall och missa inte att besöka hennes blogg här! Se henne i Playmakers på TV4 Play här.