Egen tacokrydda: 3 recept du borde testa ikväll

Egen tacokrydda gör det roligare och nyttigare med tacofredag!

Gör din egen tacokrydda och slipp all tillsatt socker, e-nummer och onödiga tillsatser. LOPPI har listat 3 recept!

Vad blir det för mat? Jo, antiklumpningsmedel, jästextrakt, kiseldioxid, stärkelser, socker. Hm, nej. Gör din egen tacokrydda och skippa alla onödiga tillsatser. Vi har 3 olika varianter du kan testa!

1. Egen tacokrydda, mildare

En mildare variant för de lite känsligare gästerna.

Du behöver:

  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökpulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk torkad oregano
  • 3 krm salt
  • 2 krm råsocker

Blanda alla kryddorna och förvara dem i en förslutningsbar burk.

2. Egen tacokrydda, stark

Gillar ni lite mer ös i tacokryddan? Okej, här kommer en lite starkare tacokrydda!

Du behöver:

  • 2 msk spiskummin
  • 2 msk koriander
  • 2 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk anchochilipulver
  • 1 msk oregano
  • 1 msk malen svartpeppar
  • 2 msk salt

Blanda alla kryddorna och förvara dem i en förslutningsbar burk.

3. Egen tacokrydda till fisktacos

  • 1 tsk torkad fänkålspulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk salt 
  • 1 tsk mangopulver (finns att köpa i välsorterade butiker – annars kan du skippa!)

Blanda alla kryddorna och förvara dem i en förslutningsbar burk.

Förvara din tacokrydda rätt

Förvara alltid kryddor i en återförslutningsbar burk. Det gör att kryddornas smak håller sig goda längre! Ställ dem på ett torrt och rumstempererat ställe. 

Foto: Pexels

Läs mer:

Middagstips: Tacos på 5 nya sätt!