Du får 30% lägre pension än din man. Agera!

I samarbete med NOWO

Du som kvinna får cirka 30% lägre pension än din man. Varför? För att kvinnor väljer att vara hemma med barn mer. Och för att yrken som är kvinnodominerande ofta har lägre löner än mansdominerande. Som kvinna måste du ta tag i ditt eget sparande för att inte riskera att få en riktigt dålig ekonomi vid pensionen. 

Att kvinnor får cirka 30% lägre pension än män är en de största orättvisorna i samhället. Du kan göra något åt det! Börja med att få en överblick över hur din pension kommer att se ut. För att få en prognos på det kan du klicka in dig på minpension.se. Ser det mörkt ut? Då behöver du börja spara privat och ta ansvar för din egen pension och framtid. Det finns många anledningar att välja att spara med NOWO, här är 5 av dem.

1. Du får 100kr till ditt sparande

Med koden Loppi100 får du just nu 100kr att börja ditt sparande med hos NOWO. Klicka här för att ladda ner appen och börja ditt pensionssparande. Medlemskapet är kostnadsfritt.

2. Du kan spara på din egen nivå

Med NOWO kan du välja att spara några kronor varje dag. En fördel med det är att det är så små summor att det knappt märks att du sparar. Du kan enkelt gå in och ändra ditt sparande och öka/minska eller pausa när du känner för det.

3. Du får en härligare framtid

Skulle du klara dig på 60% av din slutlön när du går i pension? Det är det som väntar om du inte börjar pensionsspara privat. Klicka här för att ladda ner appen och börja ta ansvar för din egen framtid.

4. Du får pengar tillbaka när du shoppar

NOWO har över 1000 butiker anslutna och du får cashback, sparåterbäring, på alla dina onlineköp. Tanken är inte att du ska handla mer än du behöver, men det är ett smart sätt att passa på att få pengar till pensionen samtidigt som du shoppar.

5. Du tar ansvar för din egen framtid

På grund av att det oftast är kvinnor som är hemma med barnen och jobbar deltid i större utsträckning än män får du som kvinna cirka 30% lägre pension än män. Därför är det viktigt att du börjar pensionsspara privat redan idag.

 

Tävlat om en hotellnatt för hela familjen?

Har du varit med och tävlat om en hotellnatt hos Clarion Hotel Sign i Stockholm för hela familjen* värde 2000kr? Vi presenterar vinnaren inom kort här: loppi.se/vinnare.

*Vinsten gäller för en övernattning för hela familjen (2 vuxna + 2 barn) inkl. frukost på Clarion Hotel Sign i Stockholm värde 2000kr. 
Vinsten är giltig i ett år. När du är med och tävlar godkänner du att NOWO dubbelkollar att du är medlem i NOWO.  

Om NOWO

Som NOWO-medlem sparar du i NOWO fund som förvaltas av ISEC. Historiskt sett är sparande i fonder ett bra sätt att få pengar att växa. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengarna som du sparar kan både minska och öka i värde och det finns ingen garanti för att du får tillbaka hela ditt insatta kapital.