Drar ditt barn sig undan? Barnpsykologen tipsar

I samarbete med Kry

Det kan vara svårt att veta om ditt barn mår dåligt eller går igenom en fas. Det finns några tecken du som förälder kan gå på.

– Det kan vara svårt att veta vad som är vad. Var uppmärksam på om barnet plötsligt förändrar sitt beteende och drar sig undan mycket, säger Martin Forster, Leg. Psykolog och doktor i psykologi.

Psykisk ohälsa bland barn och ungdomar ökar och trycket till psykologer är högt. Därför har KRY nu gjort det möjligt för barn och föräldrar att prata med en barnpsykolog via videosamtal. KRY erbjuder rådgivning och eventuell behandling och hos KRY kan du få hjälp redan idag.
– Ofta är det föräldrar som ringer och tar första kontakten, men sedan kan psykologen följa upp och ha enskilda samtal med barnet, säger Martin Forster.

Så vet du om ditt barn mår dåligt

Det finns några tecken du som förälder kan vara uppmärksam på.
– Ibland är det helt uppenbart att ditt barn har ångest och då behöver man inte leta efter tecken. Det kan dock vara svårt att veta vad som är vad. Första steget är givetvis att prata med barnet, men om barnet inte vill eller kan berätta får man vara uppmärksam på beteendet, säger Martin Forster.

5 tecken på att ditt barn mår dåligt

1. Har ont i magen

2. Drar sig undan mycket
3. Plötsligt ändrar sitt beteende
4. Inte vill leka med kompisar längre

5. Har plötsliga humörsvängningar

Så fungerar det att träffa en barnpsykolog

KRY är kostnadsfritt för alla under 20 år och det enda du behöver göra är att logga in via BankID och beskriva ditt/ditt barns besvär och svara på några frågor. Du kan få en tid samma dag eller boka in en senare tid när det passar dig. När det är dags blir du uppringd av en psykolog som har tagit del av din information och är väl förberedd att träffa dig. För barn under 16 år måste en förälder ta första kontakten med KRY, äldre barn kan själva ta kontakt. Alla barnpsykologer på KRY är legitimerade och har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar. KRY har öppet alla dagar 06-24.

5 saker KRY kan hjälpa till med


1. Bråk och konflikter

2. Depression
3. Ångest

4. Oro
5. Fobier

Klicka här för att komma till KRY >>