Det allra bästa för barnets fot – här har du vårskorna!

BARNSKOVECKOR
superfit_skor

Letar du fina, sköna barnskor som inte ger problem med barnets rygg och knän i framtiden? Kika in på Barnskospecialistens spännande nyheter!

Hur är ditt barns fot?

”Varje barnfot är unik i sin form och vi brinner för att erbjuda rätt sko med rätt passform till varje barn. Både i den fysiska butiken och i vår webbutik”, berättar Malin Ericsson som är ägare av Barnskospecialisten.

”Vi har fantastiska leverantörer. En av dem är Superfit som nu kommer med skor med GORE-TEX® SURROUND™ – ett helt nytt och revolutionerande koncept som gör att skon även andas genom sulan.”

För barnet betyder det torra och bekväma fötter oavsett om det är lugn lek i sandlådan eller fullt race på en plaskblöt eller stekhet gård – alla dagar i veckan.


Man tror det inte, men en kramgo liten barnfot svettas faktiskt ca 2 dl vätska per dag. Superfits skor med GORE-TEX® SURROUND™ släpper ut fukten runt hela skon, alltså även genom sulan. Släpp loss leklusten i nya TENSY från Superfit.

Välj bland Superfits nya kollektion SURROUND™-skor här!

Hur känns den? Bannlyst fråga!

Ska du hitta den perfekta barnskon är det viktigt att vända sig till en som kan barnfötter. Barnskospecialisten har lång och djup erfarenhet när det gäller hur man hittar den perfekta skon.

”När det gäller att välja skor till ett litet barn är huvudregeln att aldrig fråga barnet hur skon känns. Små barn från 1 till 3 år känner inte om skon de har på sig klämmer. Nervtrådarna i tårna utvecklas fullt först vid 4-årsåldern”, berättar Malin Ericsson.

En annan viktig sak är att välja kvalitetsskor som följer det naturliga barfotamönstret så långt det går.

”Där kan jag med varm hand rekommendera Superfit som gör skor för den växande barnfoten. Med deras skor kan senor, muskler och ligament i fot och knä få utvecklas naturligt i frihet”, säger Malin.

”Viktig kunskap när man ska välja skor är att barnfoten behöver minst 5 mm utrymme så att skon inte skaver mot tårna i steget”, menar Malin Ericsson. Här ett par splitter nya Superfit Lumis.

 

Så jobbar en barnskospecialist!

  1. Mäter barnets fotlängd och undersöker fotens form.
  2. Frågar föräldern om skons användningsområde.
  3. Hämtar skor att prova. Här har exempelvis Superfit olika skobredder som anges på innersula och skolåda för optimal passform.
  4. Mäter skons innermått och försöker komma så nära 1 till 1.5 cm växtmån som möjligt.
  5. Sätter på skon oknäppt och checkar fotlängden genom att peta fram barnets fot så långt det går i skon. Stämmer måttet? Ett finger ner bakom hälen motsvarar ca 1 till 1.5 cm växtmån.
  6. Trycker tillbaka foten. Ner med handen i skon för att känna runt foten så att skon varken klämmer eller är för stor och därför glider fram och tillbaka.
  7. Knyter eller spänner på skon. Tittar en sista gång runt vristen. Sluter den om bra?
  8. Låter barnet gå. Går barnet naturligt eller är skon för stor? I bästa fall är skon bra vid det här laget.
  9. Provar 2 till 3 alternativ för att jämföra.
  10. Först här, om det finns 2 till 3 skor som passar bra för foten kan man fråga barnet vilken sko barnet gillar bäst.

 

Är ditt barns gamla Superfitskor för små? Kolla barnets skostorlek i Storleksväljaren.