Därför är D-vitamin viktigt för barn!

Vinn KidsZoos nya multivitamin! D-vitamin är extra viktigt att tänka på för oss som bor i ett solfattigt och kallt land. På sommarhalvåret får man ofta tillräckligt med D-vitamin genom att vara ute i solen men på vintern är det svårare.

I Sverige rekommenderas D-vitamindroppar för alla barn upp till två år. Barnhälsovården rekommenderar också att man fortsätter med D-vitamin genom hela förskoleåldern om:

  • barnen inte får D-vitaminberikad mat såsom lätt/mellanmjölk och margarin
  • barnen inte äter fisk
  • barnen har mörk hudfärg eller barn som inte är ute i solen med bar hud.

Man säger också att det är bättre att fortsätta ge barnen D-vitamin än att låta bli om man är osäker. I Finland rekommenderas alla barn upp till 18 år att äta D-vitamintillskott.

Andra viktiga vitaminer och några av deras funktioner i kroppen

A-vitamin: Har betydelse för syn, hud och slemhinnor.
B-vitaminer: Bidrar till nervsystemets normal funktion, normal energiomsättning, normal psykologisk funktion, normala blodkroppar.
C-vitamin: För immunsystemets funktion och normal kollagenbildning.
E-vitamin: Antioxidant

Kids Zoo jordgubbe KidsZoos nya multivitamin med smak av jordgubb! Vinn en årsförbrukning av vitaminer till ett värde av 870 kr!

KidsZoos nya multivitamin är anpassade efter svenska förhållanden och innehåller den dos vitamin D som rekommenderas enligt Nordiska näringsrekommendationer samt ett bra tillskott av de andra vitaminerna.

Nallarna är mjuka och lätta att äta, lite syrligare i smaken då vi minskat ner sockermängden. En nalle per dag, bara naturliga färger och aromer. Inga konstgjorda sötningsmedel.

Så tävlar du!

För att vara med och tävla så ska du svara på frågan: Varför är det extra viktigt att få i sig D-vitamin för oss som bor i Sverige? Skicka in ditt svar till tavling@loppi.se och skriv “KidsZoo multivitamin” i ämnesraden.

Tävlingen pågår tom 22/12 – Stort lycka till!