Carola Wetterholm: ”Min man har lämnat mig med nio barn”

Wetterholm

Loppibloggaren Carola Wetterholm ångrar inte en sekund att hon och familjen var med i tv-programmet Familjen Annorlunda. Men familjens liv ser lite annorlunda ut sedan vi senast såg dem i rutan. Numera är Carola ensamstående med alla nio barnen.
– Valet var inte mitt, men jag försöker göra det bästa av det, säger hon.

Vilket är ditt roligaste minne från er medverkan i Familjen Annorlunda?
– Det var så mycket som var roligt! Kanske var det resan vi gjorde till EuropaPark i Tyskland? Vi fick åka iväg hela och bara ha det bra. Eller så var det när vi röjde i trädgården och Patricia fick geggigt vatten i ansiktet. Det pratar vi ofta om. Och såklart när Corrinda vrålar lungorna ur sig i den tuffa berg- och dalbanan på EuropaPark. Det är omöjligt att sätta fingret på och peka ut en specifik sak. Hela inspelningen, hela grejen runt det hela var så rolig att får vara med om.

Hur kändes det att se sig själv på tv?
– Inför första programmet hade jag funderingar på att fly utomlands. Jag har alltid haft så otroligt dåligt självförtroende och har alltid tyckt att jag ser ut som en påse sopor. Jag tänkte bara ”stackars tittare”. Men när folk sedan skrev positiva snälla saker på min blogg direkt efter programmet så fick jag en liten självförtroende-boost. Sedan efter första avsnittet var det bara roligt att se sig själv. Det är fantastisk vilket jobb de gör med klippningen, att få ihop något sammanhängande nedklippt till 15 minuter av kanske 25-30 timmars material. Imponerande!

Hur var det att ha ett inspelningsgäng efter sig hela dagarna?
– En märklig känsla. Ibland fick man ju den där känslan av att ens liv är en såpa. Allt man gjorde och sade dokumenterades, och det var ibland extremt skönt att gå in på toa och stänga av micken. Vi hade världens bästa team, så det var mest bara roligt.

Hur upplevde barnen att se sig själva i rutan?
– De har bara tyckt att det varit roligt. Tonårstjejerna tyckte att de såg knäppa ut ibland, men i det stora hela var alla nöjda med sig själva och tyckte det var kul att se. Corrinda tyckte det var superjobbigt när de visade att hon grät när hon och Robban bråkade. Dessutom gjorde de en stor grej av hur hon vrålade i berg- och dalbana. Hon fick en del taskiga kommentarer om det i skolan av de där löjliga tuffa killarna. Men fröknarna tog tag i det direkt och sedan var det bara bra. Det är ändå en av världens tuffaste berg- och dalbanor, så jag är iallafall imponerad.

Vad har hänt sedan programmet där ni medverkades sändes på tv?
– Ja… Det har hänt en del. Vi har fått en son till, barn nummer nio. Jamie är drygt två år nu. Och så har min man lämnat mig. Jag är alltså ensamstående niobarnsmamma med barnen 24 timmar om dygnet. Det går det med – även om det inte riktigt var så det var tänkt.
Vår äldsta dotter Janelle har flyttat hemifrån och så ser vi fram emot ännu en student i vår när Patricia går ut skolan. Jag pluggar jag med numera. Det är svårt att jobba inom vården som ensamstående mamma, så det blir förhoppningsvis nåt annat så småningom. Barnen växer. Corrinda har som första unge vuxit om mig. Vi har fixat upp mina föräldrars gamla husvagn, som jag och barnen bodde i större delen av förra sommaren. Vi har det bra, det är jag och barnen. Det var inte så jag ville ha det, men det var så det blev. Valet var inte mitt, men jag försöker göra det bästa av det.

Skulle du kunna tänka dig att medverka i en ny säsong av Familjen Annorlunda?
– Absolut. Barnen tjatar varenda år. Jag kan inte se något negativt med att ha varit med och skulle gärna vara med om det igen. Men det är ju inte riktigt vårt val utan TV4:s.

Umgås du eller träffas med några andra deltagare från programmet?
– Jag umgås ofta med Mirka Norrström. Vi ses regelbundet och hennes nästa yngsta dotter Älva är min guddotter. Nu bor vi närmare varandra är någonsin förr och så fort den här säsongen med sjuka barn är över så blir det fart på umgänget igen. Vi pratar i telefon flera gånger i veckan.
Jag har också en del kontakt med Tina Johansson från Älvdalen och har träffat Maria Wallquist och Anna Wahlström, också dock alldeles för kort. Jag hoppas att det blir mer av det framöver!

PERSONLIGT

Namn: Carola Wetterholm
Bor: Uppsala
Ålder: 44
Gör: Pluggar, och bloggar
Familj: Janelle 20, Patricia 18, Robert och Corrinda 13, Novalie 10, Trixie 8, Lovelia 6, Jordan 4 och Jamie 2.

Medverkade i Familjen Annorlunda: Säsong två

LÄS OCKSÅ: Familjen Norrström är tillbaka i tv-rutan

LÄS OCKSÅ: Tiobarnsmammans Tina Johansson: ”Vi har skiljt oss”

Missa inte Carolas blogg här på Loppi.se!

Familjen Annorlunda sänds i TV4 med start måndagen den 27 januari.