Boosta dig själv – 10 peppiga tips

Riktigt bra musik, ett svettigt träningspass eller en komplimang. Vad motiverar och peppar dig? På #mammapeppen i samarbete med ViktVäktarna hittar du en peppig låtlista att motionera till och 9 andra tips för att boosta dig.

1. Fokusera på ditt mående
Har du prioriterat andra under en längre tid? Då är det dags att fokusera på dig själv och ditt eget mående. Vad får dig att må bra? Att känna sig tillfreds med sig själv och livet är viktigt för att kunna må bra. Gör saker just du mår bra av.

2. Sätt upp lappar
Det kanske låter som en klyscha, men att påminna dig själv om att du är bra ger större effekt än du tror. Sätt upp lappar lite här och där med olika budskap. Det kan till exempel vara en lapp på spegeln med texten ”Vad fin du är idag!”.

3. Träna för att det är kul
Det ska vara roligt att röra på sig. Försök hitta en motionsform som passar dig. Varför inte prova simning, ridning eller bowling? Det finns massor med aktiviteter där du rör på dig utan att du tänker på det, och du har roligt under tiden.

Läs resten av tipsen och ta del av den peppiga låtlistan inne på #mammapeppen som är i samarbete med ViktVäktarna.

Månadens peppmamma

Varje månad utses en peppmamma via Instagram som har använt #mammapeppen. Den här månaden är månadens peppmamma Sara Orrbén från Lidköping. Inne på #mammapeppen delar hon med sig av sina bästa tips för en hälsosam livsstil och berättar hur hon gjorde för att gå ner i vikt.

manadens-peppmamma-mars

Psst! Du hittar även massa härliga och nyttiga recept inne på #mammapeppen.